Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este în plină desfăşurare

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este în plină desfăşurare. Evenimentul găzduieşte anual mii de artişti şi oameni dedicaţi spectacolului şi culturii.

Unul dintre ei este Noel Witts, profesor de arte plastice la Universitatea Leeds Becket din Marea Britanie, un bun cunoscător al spaţiului cultural românesc şi iniţiatorul unor proiecte universitare româno-britanice. Intervievat de trimisul nostru Mihaela Helmis, Noel Witts a vorbit în termeni elogioşi despre evenimentul din Sibiu, pe care spune că îl va şi promova.

Noel Witts: E mai multă diversitate aici în zece zile de festival decât pot să găsesc într-un an întreg la Londra, să vezi tot ce se prezintă nou din fiecare țară e chiar extraordinar. Dacă la Londra e greu să ştii ce vrei să vezi, ce poți să vezi, aici selecția a fost făcută pentru tine, spectatorul, aşa cum intenționează şi reușește de atâta timp dăruind Constantin Chiriac.

Şi pentru că România nu e atât de populară ca destinație de vacanță și festivalul merită să fie mai bine cunoscut în toată lumea, e și motivul pentru care cred că Sibiul și festivalul au nevoie de o carte nouă și acesta e următorul meu proiect, să fac Sibiul și festivalul și mai bine cunoscute în lume.

Realizator: La festivalul de la Sibiu, ziua de astăzi poate fi considerată a lui Silviu Purcărete. Sunt incluse în program două dintre piesele regizate de acesta, producţii ale naţionalului sibian – „Aşteptându-l pe Godot” şi „Povestea prinţesei deocheate”./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iunie