Festivalul Internaţional Cerbul de Aur revine la Braşov în perioada 22-25 august. Big Band-ul Radio, cea mai cunoscută şi longevivă orchestră profesionistă din România, împreună cu 30 de membri ai Orchestrei Operei din Braşov, formează orchestra Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019. Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor cei 50 de instrumentişti îi vor acompania pe finaliştii ediţiei şi pe artiştii care vor susţine momente speciale pe scena Cerbului.
Finaliştii vor concura pe scena festivalului alături de orchestră, organizatorii continuând astfel tradiţia începută în 1968. Deja o tradiţie este şi prezenţa Big Band-ului Radio, după ce la prima ediţie Orchestra de estradă a Radioteleviziunii, condusă atunci de Sile Dinicu, a fost cea care acompania artiştii.
„Acest eveniment ne bucură de fiecare dată. Este cel mai frumos festival din Europa, după cum ne spun colegii de peste hotare, iar noi suntem mândri să fim parte din el şi să ne aducem contribuţia din punct de vedere muzical”, declară Ionel Tudor, care în acest an aniversează 25 de ani de când se află la pupitrul Big Band-ului Radio.
„Cerbul de Aur este o sărbătoare şi un bun prilej de a readuce în atenţia publicului şi a revigora piese mai vechi din muzica românească. Repertoriul ales de concurenţi este destul de echilibrat, sunt atât piese moderne, cât şi piese de aur ale muzicii româneşti, pe care noi le-am reorchestrat pentru a le îmbrăca într-o formă pop-simfonică”, dezvăluie Andrei Tudor. „E foarte interesant că artişti străini cântă piese româneşti, este până la urmă un schimb intercultural”, a încheiat Andrei.
Cei 12 artişti vor urca pe scenă în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor cu o valoare totală de 55 de mii de euro.
Piesele pe care le vom auzi în acest an pe scena din Piaţa Sfatului într-o nouă orchestraţie sunt: Un actor grăbit, Bună seara, iubite, Dragostea rămâne, Ploaia şi noi, Cât de frumoasă eşti, De la capăt, Apa, Acasă, Creioane colorate, Pe aripi de vânt, Mă ucide ea, Ce are ea, 12 dintre cele mai cunoscute piese româneşti, alese de concurenţii acestei ediţii. Ansamblul va fi alături şi de artiştii români invitaţi de organizatori pentru momente surpriză.
Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, cu ritm dar şi romantică! Invitaţi pe scena din Piaţa Sfatului sunt Emeli Sandé, Ronan Keating, Ştefan Bănică jr şi Irina Rimes.

 

RADOR (20 august)