La Iaşi continuă prima ediţie organizată aici a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România

La Iaşi continuă prima ediţie organizată aici a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România. În Piaţa Unirii sunt prezente cele mai importante 30 de edituri din ţară. Pe lângă lansările de carte, au loc şi numeroase alte evenimente. Printre acestea, şi dezbaterea de ieri pe tema „Carte versus Internet”, în cadrul căreia a vorbit şi preşedintele de onoare al târgului, criticul literar Alexandru Călinescu.
Reporter: Mihai Constantin – Spațiile expoziționale ale Caravanei Gaudeamus Radio România de la Iași au devenit neîncăpătoare. Ieri și astăzi lansări de cărți pentru tineret şi cu acest prilej o serie de dezbateri: cărțile sau Internetul.
Alexandru Călinescu: Internetul e un ocean informație, în care te poți pierde. De acolo poți extrage lucruri admirabile, lucruri extrem de utile, dar în același timp, te poți rătăci şi rişti să nu deosebește grâul de neghină. Or lectura, cartea oferă şansa unei educații intelectuale, culturale, care să te înarmeze și să te facă refractar față de ceea ce este fals.
Reporter: Caravana Gaudeamus Radio România a fost inițiată ca un proiect de promovare a cărților, lecturii și educației. Manifestarea a fost inițiat în urmă cu 25 de ani și acum aproape 20 de ani s-a luat decizia să fie itinerantă.
Realizator: Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediţia Iaşi 2019, se va încheia duminică. Programul de vizitare este între orele 10:00 şi 20:00, iar intrarea este liberă./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 octombrie)