Cazul tânărului de 25 de ani, internat cu simptome de coronavirus

Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la Spitalul din Reșița cu simptome de coronavirus. El a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara unde se așteaptă rezultatul probelor trimise la București. Daiana Roșca de la Radio România Reșița are detalii despre acest subiect.

Reporter: Se pare că tânărul în vârstă de 25 de ani, asistent la un spital de lângă Munchen, ar fi îngrijit o familie compusă din patru persoane cu această boală, coronavirus, la clinica în care îşi desfăşoară activitatea, în perioada 25 ianuarie-5 februarie. În data de 7 februarie a ajuns la Reșița la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la spitalul din Reșița de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul amenajat în acest sens la Timișoara, i-a declarat managerul Spitalului Județean din Reșița, Waldemar Murgu, care îndeamnă cetățenii să nu intre în panică:

Waldemar Murgu: Aseară s-a prezentat un pacient cu stări gripale, pe care medicii de la UPU au considerat necesar să îl trimită la Spitalul de Boli Contagioase de la Timișoara. Așteptăm rezultatul. Nu cred că e cazul să ne panicăm. Au fost luate toate măsurile necesare de prevenție. În acest moment nu am cum să vă confirm că ar putea fi așa ceva, pentru că riscul de a mă înşela este foarte mare.

Reporter: La Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara tânărului i s-au recoltat analizele care au fost trimise la București. Despre starea pacientului ne oferă informații medicul Virgil Mustea:

Virgil Mustea: Intră în definiţia de caz de suspiciune de coronavirus. Noi l-am izolat, s-au recoltat analizele care au fost trimise la București și probabil că mâine vom avea rezultatul. Este clinic cu stare generală bună, are uşoare simptomatologie pulmonară.

Reporter: Tânărul se pare că a fost la schi la Gărâna împreună cu sora și cumnatul și a intrat în contact cu membrii familiei și cu câțiva prieteni, iar aceștia trebuie izolați timp de 14 zile, ne-a mai declarat medicul Virgil Mustea. Direcţia de Sănătate Publică împreună cu prefectul județului Caraș Severin au activat celula de criză, iar inspectorii DSP au demarat procedura de identificare a tuturor persoanelor cu care tânărul a intrat în contact./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie