Guvernul doreşte să rechiziţioneze compania Hexi Pharma şi capacităţile sale de producţie pentru a fabrica substanţe biocide

Guvernul intenţionează să rechiziţioneze de compania Hexi Pharma şi capacităţile sale de producţie pentru a fabrica substanţe biocide. Deşi fabrica a fost închisă după scandalul de acum şase ani, linia de producţie este funcţională, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În fabrica Hexi Pharma pot fi produse biocide pe bază de clor şi alcool, care s-au dovedit eficiente pentru distrugerea coronavirusului, a declarat pentru reporterul Radio România Actualităţi Bogdan Isopescu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a mai spus că Guvernul foloseşte această oportunitate nu doar pentru producţia de substanţe dezinfectante, ci pentru a crea locuri de muncă. Pe lângă iniţiativele guvernamentale, există şi companii private care au decis să îşi adapteze linia de producţie pentru substanţe dezinfectante şi echipamente de protecţie, iar Ministerul Sănătăţii vrea să sprijine această demersuri, a mai spus secretarul de stat Nelu Tătaru:

Nelu Tătaru: Avem o serie de cereri din partea unor investitori care vor să îşi reprofileze activitatea pe producţia de biocide sau materiale sanitare sau dispozitive medicale. În măsura în care aceste cereri corespund cerinţelor atât tehnologice, pe linie de producţie, cât şi ca şi compoziţie a biocidelor, AMDM-ul de la nivelul ministerului are toată bunăvoinţa şi în aceste momente de solidaritate chiar cred că este indicat.

După cum am văzut, firma Farmec se reorientează şi va produce biocide. La nivelul Guvernului se discută rechiziţionarea Hexi Pharma, care va produce tot biocide. Am văzut numeroase firme de confecţii care îşi modifică producţia, transformând-o în produse de echipamente./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 martie