New York, epicentrul crizei generate de epidemia de coronavirus în SUA

Statele Unite se confruntă cu dificultăți în a-şi repatria cetățenii blocați în străinătate. În ultimul său avertisment, ridicat la nivelul maxim pentru întreaga lume, Departamentul de Stat de la Washington i-a îndemnat pe concetățenii săi să nu mai plece peste hotare, iar celor care au posibilitatea le-a recomandat să revină imediat în Statele Unite, prin propriile mijloace.
În Statele Unite au fost confirmate 20.000 de cazuri, cu aproape 300 de decese. O situație gravă este în metropola New York, unde au fost înregistrate 7.000 de îmbolnăviri.
Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – New York-ul a devenit acum epicentrul crizei – a spus într-o conferință de presă, ieri, primarul New York City, de Blasio, în vreme ce guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a declarat că se așteaptă la un vârf al cazurilor COVID-19 în aproximativ 45 de zile. În New York există până acum peste 7.000 de cazuri confirmate de coronavirus. Cuomo a ordonat ca angajații întreprinderilor neesențiale să rămână acasă, așa cum au făcut-o și guvernatorii statelor California, Illinois, Nevada și Connecticut. 75 de milioane de americani trebuie să rămână în casele lor.
Aseară, purtătoarea de cuvânt a vicepreședintelui Mike Pence a arătat într-o declarație că un oficial care lucrează pentru vicepreședinte a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Nici președintele Trump nici vicepreședintele Pence nu s-au aflat în apropierea respectivului oficial – se arată în aceeași declarație.
Într-o conferință de presă la Casa Albă, secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat China, Rusia și Iranul că desfășoară campanii de dezinformare cu privire la pandemia de coronavirus, pentru a răspândi frică și confuzie./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 martie)