Milionar la minut – difuzare TVR 3

 

Joi, 16 aprilie

Ora 14.00 – „Părinţii teribili”, de Jean Cocteau, o coproducție Teatrul Naţional Bucureşti – TVR/ Direcția de scenă: Andreea Vulpe/ Regia şi adaptarea TV: Constantin Dicu

http://tvr3.tvr.ro/parintii-teribili-de-jean-cocteau-la-tvr-3_27118.html

Ora 20.00 – „Milionar la minut”, adaptare TV de Constantin Dicu după piesa cu același titlu de Tudor Popescu

  • Nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000
  • Data premierei: 30.09.1999

În distribuţie: Dem Radulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea.

Imagine: Radu Călin Stoenescu

Sunet: Jean Ionescu, Cristian Lupu

Montaj: Constantin Marciuc

Decor: Virgil Popa

Costume: Elena Timonu

„Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. La lucru, am descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu. La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi”, povestea într-un interviu regizorul Constantin Dicu.

 

URMEAZĂ:

Vineri, 17 aprilie       

Ora 14.00 – „Milionar la minut”, adaptare TV de Constantin Dicu după piesa cu același titlu de Tudor Popescu

Ora 20.00 – „Mincinosul”, de Carlo Goldoni/ Regia: Constantin Dicu

Mâine vom trimite programarea pentru toată perioada Sărbătorilor Pascale și, cu bucurie, vom anunța debutul seriei „Căsuța cu povești”. În fiecare zi, la ora 20.00, pe TVR 3, copiii sunt invitați să asculte o poveste spusă de mari actori care s-au alăturat unui demers inițiat de regretata Silvia Kerim în anul 1996.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră