Ne aflăm din nou în acel moment al anului în care, mânați de credință și speranță, ne adunăm toată energia pentru ca sfânta sărbătoare de Paște să ne fie îndestulată, fericită și de ce nu, mai colorată. Cel mai răspândit obicei (definitoriu, am putea spune, pentru această zi sacră), pe lângă dospirea cozonacilor, prepararea drobului și pregătirea ingredientelor pentru pască, este vopsirea ouălor. Cu toate că modul tradițional de vopsire într-un colorant pe bază de oțet este, poate, cel mai la îndemână, există multe alte metode pe care le puteți folosi pentru ca ouăle de anul acesta să devină niște mici opere de artă. Fie că vă place sclipiciul, încondeierea, pictarea sau lipirea unor autocolante, există întotdeauna o modalitate inedită de decorare a ouălor care va stârni curiozitatea privitorilor. Există câte o idee creativă și distractivă pentru fiecare preferință în parte, idei pe care le puteți pune în aplicare inclusiv cu ajutorul copiilor, spre marea lor bucurie și plăcere.

* Ouă de Paște cu sclipici – În cazul în care doriți nu doar să colorați ouăle, ci să le faceți să iasă în evidență, sclipiciul este o alegere excelentă, mai ales dacă îi rugați și pe copii să vă ajute. Trebuie doar să alegeți culorile și apoi nuanța de sclipici (auriu sau argintiu, albăstrui sau roșiatic), care va intensifica aceste culori. Colorați ouăle, fără însă a le da luciu, și apoi aplicați un pic de lipici, ici și colo, după care treceți-le prin sclipici. Scuturați surplusul, și gata! Sau, pentru mai puțină dezordine, puteți cumpăra autocolante cu sclipici.

* Ouă de Paște stropite Copii adoră să păteze lucruri, așa că vă dați seama cât vor iubi acest mic proiect de a stropi ouă. Cu câteva împroșcări inedite, puteți crea ouă colorate și frumoase, care vor surprinde și cele mai exigente cerințe. Rețineți că trebuie să utilizați lipici și în acest caz pentru ca vopseaua să se prindă cât mai bine. Eventual le puteți amesteca. Aveți posibilitatea să utilizați orice tip de culori.

 

* Ouă de Paște pictate Nu trebuie să vopsiți ouăle doar în mod tradițional. Aveți posibilitatea să le pictați, dacă nu vă este prea greu. Vopselele acrilice funcționează perfect pentru această tehnică și puteți opta pentru orice desen doriți. Folosiți culori pastel pentru un aspect de primăvară.

* Ouă de Paște cu totul și cu totul de aur În loc de vopsirea pe de-a întregul a ouălor, de ce nu doar să lipiți bucățele aurite pe ele? Trebuie doar să alegeți imaginile pe care doriți să le lipiți, apoi să le trasați într – un șablon și să le tăiați. Această tehnică merge atât pe ouă albe, simple cât și pe cele vopsite în prealabil.

* Ouă de Paște în alb și negru Prin îmbinarea unui colorant negru și a vopselei albe obțineți niște ouă de sărbătoare frumoase și elegante. Dacă vă macină dorința de a face ceva cu adevărat diferit, aveți posibilitatea să le pictați în diferite modele sau desene cu vopsea albă pe un fond negru, sau să mergeți pe ideea unei table de șah.

* Ouă de Paște cu modele botanice – Pentru designul acestor ouă se folosesc frunze adevărate și alte ”verdețuri”.

* Ouă de Paște cu modele grafice De ce să vă rezumați la a vopsi ouă, când puteți crea niște modele fanteziste? Aceste modele grafice sunt foarte simplu de realizat. Aveți nevoie doar de niște sfoară pe care o veți folosi pentru a determina modul în care va decurge micul proiect, adică modelul, iar restul este doar vopsire tradițională.

* Ouă de Paște cu fundițe – Panglicile frumoase împodobesc aceste ouă de Paște și le fac cu adevărat unice și speciale. Rețineți că ar arăta și mai bine dacă în prealabil le și vopsiți, decât dacă le-ați atașa doar panglici. Sunt adorabile ca decorațiuni, deci, le puteți folosi la ornarea mesei tradiționale de Paște.

* Ouă de Paște cu pene Fie că sunteți în căutarea unei idei de decorare sau vreți cu adevărat ceva diferit pentru anul acesta, luați în considerare utilizarea penelor. Puteți cumpăra pene în mărimi și culori diferite, pentru desene și modele diferite. Aveți posibilitatea de a le vopsi în prealabil, sau pur și simplu să utilizați penele ca metodă de decorare unică.

* Ouă de Paște cu flori Această variantă funcționează foarte bine pe ouăle din polistiren, dar merge la fel de bine și pe ouăle fierte tari. Pur și simplu procedeul constă în atașarea unor țesături înflorate pe ouă sau doar a unei flori, puteți fi cât de creativi doriți.

* Ouă de Paște cu mâzgălituri – Aici trebuie să-i lăsați pe copii să facă toată treaba. Permiteți-le să-și lase imaginația să zburde. În funcție de preferințe, puteți vopsi ouăle înainte sau pur și simplu să le lăsați albe. Cheia este de a mâzgăli culori și modele pe toate ouăle, deci dacă preferați să nu utilizați vopsea, aceasta este o alternativă excelentă.

Ouă de Paște acoperite cu dantelă Pentru un aspect deosebit de elegant, dantela este întotdeauna o variantă bună. Vopsiți ouăle în ce culori doriți și apoi acoperiți-le cu o dantelă în culori pastelate și luminoase.

* Ouă în culori metalice – Dacă doriți ouă moderne și unice, încercați culorile metalice. Datorită luminozității și culorii care îți ia ochii, vor deveni adevărate opere de artă. Le puteți vopsi în totalitate sau le puteți aplica buline și dungi metalice.

* Ouă de Paște cu buline Indiferent de culoarea pe care o alegeți pentru vopsirea ouălor, acestea vor arăta excelent cu buline pe ele. Pot fi efectuate în orice culoare, dar în general, pentru a ieși în evidență, folosiți doar buline albe pe fonduri diferite.

* Ouă de Paște cu decupaje – Procesul de decupare este distractiv în sine, oferindu-ne șansa de a fi cu adevărat creativi. Cu doar puțină imaginație, puteți crea ouă unice cu ajutorul unor tăieturi din ziare, reviste sau cărți. Ce-ar fi să aveți pe ouăle de Paște chiar titlurile din ziarul de azi?

* Ouă de Paște cu litere și cifre Vopsiți ouăle sau lăsați-le ca atare, și apoi începeți să desenați mici litere și cifre într-un amalgam de nedeslușit. Pot deveni chiar și jocuri pentru cei mici, invitându-i să descopere un anumit semn.

* Ouă de Paște cu mustăți, sprâncene sau gene Puteți găsi autocolante sub formă de mustăți sau, pur și simplu, le puteți desena chiar dvs. cu un marker negru. Acest lucru funcționează la fel de bine cu sau fără vopsire, procesul depinzând numai de faptul dacă le doriți simple sau în culori luminoase, vibrante. Puteți adăuga, de asemenea, și alte elemente, dacă preferați să realizați un întreg chip.

* Ouă de Paște personalizate – Puteți avea pe câte un ou fața fiecărei persoane din familie, lipind fotografii de mici dimensiuni.

* Ouă de Paște învelite în folie cu bule Pentru cei care iubesc pur și simplu să spargă foliile cu bule, trebuie doar să aștepte până ce vor fi decorate ouăle. Folia cu bule poate da ouălor un design foarte cool și o puteți folosi pentru a le decora înainte sau după ce le-ați vopsit în metoda aleasă. Sau, de ce nu, puteți opta pentru colorarea foliei, fiecare bulă căpătând o nuanță diferită.

* Ouă de Paște cu ascuțiș de creioane colorate –  Nu se poate să nu aveți în casă creioane colorate descompletate sau rupte cu care nu mai aveți ce face, dar nici nu vă îndurați să le aruncați. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le ascuțiți până la ultima picătură și să folosiți așchiile rămase pentru a le lipi pe ouă, în orice combinație de culori preferați.

* Ouă de Paște cu benzi adezive Fie puteți folosi benzi multicolore ca atare pentru a le lipi pe ouă, fie puteți să lipiți banda, să vopsiți ouăle și ulterior să o dezlipiți.

Sărbători fericite!

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.houzz.com/magazine/these-ideas-can-get-your-home-in-the-mood-for-easter-stsetivw-vs~81825401

https://www.acasa.ro/decorarea-casei-de-paste

https://www.housebeautiful.com/entertaining/holidays-celebrations/g3197/easter-decorations/

https://www.independent.ie/life/10-tips-for-decorating-your-house-for-easter-sunday-35619774.html

https://www.livinghours.com/easter-decorations-ideas/

https://www.idealhome.co.uk/diy-and-decorating/11-quick-and-easy-ways-to-decorate-for-easter-34030

https://jysk.ro/blog/cum-sa-pregatesti-casa-pentru-paste

https://www.casadex.ro/2014/04/5-idei-decorative-pentru-paste-pregateste-ti-casa-de-sarbatoare-galerie-foto/