Purtătorul de cuvânt al PSD a criticat guvernul pentru numărul mic de teste efectuate

Premierul trebuie să vină şi în parlament cu un raport despre măsurile luate în ultima perioadă şi cu planul de relansare a economiei, solicită PSD, principalul partid din legislativ. Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Lucian Romașcanu, a criticat din nou guvernul pentru numărul mic de teste efectuate și pentru întârzierea aplicării unor prevederi de susținere a populației afectate de criză.
Lucian Romașcanu: Guvernul a tăcut până acum la toate aceste întrebări legitime. Domnule Orban, domnul Iohannis, mai aveți două săptămâni să redeveniţi responsabili. Lăsați jocurile și luptele politice sterile. Luați decizii pentru români, și nu în funcție de interesele de partid sau de ce vă dictează sondajele. Testați populația și reporniţi economia. Acesta trebuie să fie singurul dumneavoastră obiectiv.
Realizator: Guvernul ar putea fi vizat şi de o moțiune de cenzură, a spus tot ieri liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. El a declarat că parlamentarii formațiunii sale, alături de cei ai PSD și PRO România, au în vedere un astfel de demers de sancționare a executivului. Data nu a fost stabilită, însă ar putea fi imediat după 15 mai stau în toamnă.#HUN/rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 mai)