Târgul de Licee București Online Primul târg de licee online, o idee de la tineri pentru tineri

Grupul organizatoric al evenimentului Târgul de Licee București Online va informeaza ca în data de 23/24.05 va avea loc întâlnirea online dintre liceeni de .i liceeni de mâine, pe aplica.ia Discord.
 Informații despre eveniment le puteți accesa pe pagina de Instagram a proiectului, @targlicee.online.
 Elevii interesați trebuie sa completeze urmatorul formular: https://forms.gle/DQtd3pJdiKBq9BZo6
 Aceștia vor beneficia, pe lânga interacțiunea directa cu reprezentanții liceelor, și de informați statistice cu privire la mediile de intrare din anii anterioiri, rezultatele obținute la bacalaureat, etc.
 Evenimentul este organizat de liceeni pentru viitorii liceeni care, din pacate, din cauza pandemiei nu s-au putut bucura, ca noi, de Târgul Oferta Educa.ionala, organizat în fiecare an în parcul Tineretului. Elevii claselor a 8-a vor avea ocazia sa adreseze întrebari și sa descopere o fața a liceelor prin ochii actualilor liceeni.
 Ideea proiectului aparține unei liceene din Colegiul Național Gheorghe Lazar și s-a nascut cu o întrebare aruncata în mediul online, „vi se pare interesanta ideea unui târg de licee online?”, iar efectul a fost:
• peste 6000 de accesari a paginii de instagram în mai puțin de 48 de ore de la înființarea acesteia;
• peste 1000 de urmaritori ai aceleiași pagini;
• peste 300 de elevi doritori sa își reprezinte liceul.

De aici, a mai fost doar un pas pâna când Alexia Chiri.a, împreuna cu echipa sa, formata din Cosmin Vi.an, Carina Gungor, Anca Dubalaru din Colegiul Na.ional Mihai Viteazu și Iris Grigora. și Maria Bozga din Colegiul Național Gheorghe Lazar au pus la punct detallile proiectului. Ne-am împarțit rolurile: Cosmin s-a ocupat de partea tehnica, Carina de contactarea elevilor interesați, Anca s-a ocupat de partea de design, Maria a elaborat strategia proiectului, Iris a contribuit cu idei geniale, iar Alexia a coordonat întregul proiect.
 Ne-am adresat instuțiilor .colare (școlilor gimnaziale, licee, Inspectoratului școlar al Municipiului București, Ministerului Educației și Cercetarii) pentru a le aduce la cunoștința și a le cere sprijinul pentru acest proiect nascut „in lockdown”.
 
 Pentru orice informații/lamuriri/detalii, va stam la dispoziție: Instagram @targlicee.online ;
targlicee.online@gmail.com ; contact coordonator proiect Alexia Chiri.a 0774078365.