BUCUREȘTI, 15.05.2020. Platforma și comunitatea ChildHub se oferă să sprijine organizațiile din Sud-Estul Europei în utilizarea crowdfunding-ului pentru proiectele lor inovatoare dedicate copiilor. ChildHub este o comunitate europeană de specialiști în protecția copilului, iar crowdfunding-ul este o practică colaborativă de promovare a unei idei sau a unui proiect și de a strânge fonduri de la un număr cât mai mare de oameni, de obicei prin intermediul internetului.

 

Astfel, ChildHub invită organizațiile să își prezinte ideile până pe data de 31 mai (vedeți detaliile de mai jos). Primele 3 idei preselectate vor trece printr-un proces de votare pe platforma ChildHub, dar pe parcursul anului 2020 doar o singură idee de proiect va fi sprijinită, așadar va fi un singur câștigător. Campania va fi realizată pe timpul verii, astfel încât ideea de proiect câștigătoare să fie implementată până la sfârșitul anului 2020.

 

În general, proiectul trebuie să-și propună îmbunătățirea protecției, educației și bunăstării copiilor. Câteva exemple de idei de proiect: jocuri pentru copii, broșuri, cursuri pentru copii sau profesioniști, metodologii de activitate (dar nu neapărat ceva de ordin material).

La apel poate participa orice organizație (de preferință neguvernamentală) care îndeplinește următoarele criterii:

 

  • este înregistrată oficial sau are o prezență și activitate semnificativă în cel puțin una dintre următoarele țări: România, Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia;
  • are ca obiectiv protejarea și îmbunătățirea vieții copiilor prin diferite abordări (inclusiv prin susținerea profesioniștilor care lucrează cu copii) sau ideea proiectului promovat este concentrată semnificativ pe copii;
  • are cel puțin doi ani de activitate și poate să prezinte unele dintre rezultatele promițătoare obținute până la momentul actual.

 

Campania de crowdfunding se va desfășura pe o platformă de crowdfunding deja existentă, iar  ChildHub va ajuta organizația câștigătoare cu:

  • Planificarea campaniei de crowdfunding (pagini web pe platforma ChildHub, videoclipuri și alte materiale promoționale);
  • Promovarea campaniei la nivel regional, traduceri, folosirea canalelor noastre media;
  • Mobilizarea comunității noastre, identificarea ambasadorilor;
  • Tehnologia informației și sprijin financiar;
  • Consiliere în implementarea proiectului.

 

 

Mai multe despre procesul de selectare, crowdfunding și modul în care ChildHub va sprijini campania aici (în română) aici și (engleză) aici

Pentru a candida, este suficient să completați acest formular în limba engleză, până la data de 31 mai.

Pentru întrebări suplimentare vă invităm să ne contactați la adresa: info@childhub.org

 

 

 

 

 

Despre ChildHub

 

ChildHub este o comunitate profesională și o platformă online interactivă în domeniul protecției copilului. Depunem eforturi pentru a oferi un mediu sigur, educativ și incluziv tuturor copiilor din Europa de Sud-Est. Platforma noastră online (în 8 limbi) are peste 10.000 de membri înregistrați. ChildHub este o inițiativă regională finanțată de Austrian Development Cooperation, Oak Foundation și Fundația Terre des hommes. Partenerii Child Protection Hub sunt  The Regional Office of Terre des hommes in South-East Europe, Terre des hommes –Albania & Kosovo, Save the Children North West Balkans, Know-how Centre for alternative care for children in Bulgaria, Brave Phone in Croatia, Terre des hommes – Moldova, Terre des hommes – Romania, Centre for Youth Integration in Serbia, and the Center for Excellence for Looked After Children in Scotland (CELCIS).

 

Fundația Terre des hommes, cea mai  importantă organizație elvețiană de protecție a drepturilor copilului, este activă în România de 28 de ani.  Ariile noastre de intervenție sunt protecția și promovarea drepturilor copilului, sprijinul minorilor afectați de migrație și al celor care intră în contact cu justiția. Lucrăm, de asemenea, pentru a îmbunătăți capacitatea profesioniștilor din domeniul social de a-i sprijini pe copii și tineri.