Toţi operatorii economici şi instituţiile sunt obligate să ia măsuri pentru verificarea temperaturii corpului

Realizator: 37,3 grade Celsius este temperatura maximă care ne va permite în perioada stării de alertă să intrăm în instituţiile publice, în magazine sau să mergem la lucru. Toţi operatorii economici şi instituţiile care au activităţi ce implică accesul persoanelor în interior sunt obligate să ia măsuri pentru verificarea temperaturii corpului. Aceasta se adaugă obligativităţii purtării măştilor şi a respectării distanţării sociale, potrivit deciziilor luate la prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile au fost prezentate de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.
Raed Arafat: Accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare client sau persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate, să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală măsurată la intrare în incintă depășește 37,3 grade Celsius, referința fiind luată de la Organizația Mondială a Sănătății, și să asigure dezinfectarea suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat și a ghișeelor.
Realizator: Operatorii economici mai sunt obligaţi să ia măsuri pentru ca munca să desfăşoare în continuare de la domiciliu. Dacă activitatea specifică nu permite acest lucru trebuie să se decaleze programul de serviciu dacă au mai mult de 50 de angajaţi.
Salariaţii ar urma să vină la muncă la intervale de minim o oră, în tranşe de 20% din personal./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 mai)