O patrulă a OSCE a fost ţinta unui atac armat comis lângă localitatea Molodejnoe din Donbas

O patrulă a Misiunii speciale de monitorizare a OSCE a fost ţinta unui atac armat comis în localitatea Molodejnoe din Donbas, relatează Agenţia de presă INTERFAX, care citează un comunicat al Serviciului de presă al misiunii OSCE din Donbas.
„La 29 mai, o patrulă a misiunii OSCE, formată din cinci persoane, aflate la bordul a două mașini, a fost ţinta unui atac armat, în timp ce se afla la punctul de control al grupărilor armate, la aproximativ 1,7 km sud-sud-vest de localitatea Molodejnoe”, se arată în comunicat. Se mai precizează faptul că observatorii misiunii „au auzit o explozie de natură incertă, la o distanță de aproximativ 100 m sud-vest, iar un membru al patrulei aflat în exterior a simțit o undă de șoc în momentul în care membrii formațiunilor armate s-au ascuns. Se mai specifică că observatorii misiunii nu au putut identifica tipul de arme folosite și direcția de unde s-a tras.
Doi bărbați şi-au pierdut viaţa, iar trei au fost răniți în urma deflagraţiei unui dispozitiv explozibil neidentificat, în orașul Krasnîi Luci, din autoproclamata republică populară Lugansk, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„Pe 29 mai, la ora 19:56, în orașul Krasnîi Luci, două persoane au murit în urma producerii unei explozii a unui dispozitiv explozibil neidentificat. Cei decedaţi sunt un bărbat născut în anul 1963 și un bărbat născut în 1967”, a precizat Serviciul de presă al Ministerului pentru Situaţii de Urgență din autoproclamata republică populară Lugansk. Potrivit Serviciului de presă, trei bărbați au fost răniți. Ancheta este în plină desfăşurare./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 30 mai)