Publicația „București în 5 minute” acum și în „Contemporanul”

Începând din această lună, publicația „Bucureşti în 5 minute”, editată de Muzeul Municipiului Bucureşti, va face parte din revista „Contemporanul. Ideea europeană”, care apare sub egida Academiei Române. Numărul lunii iunie este disponibil aici.

Oferta editorială a revistei „Contemporanul. Ideea europeană” se îmbogăţeşte cu opt pagini scrise de istorici, arheologi, experţi în artă şi istoria artei, muzeografi pasionaţi din cadrul Muzeului Municipiului București, iar publicația noastră își lărgește rețeaua de distribuție, ajungând la un public mai numeros și calibrat pe cunoașterea și promovarea culturii, istoriei și patrimoniului național, un obiectiv comun al ambelor instituții.

„Bucureşti în 5 minute” oferă informaţii despre istoria Capitalei, interviuri cu personalităţi pe teme generate de conferinţele organizate, detalii importante despre colecţii şi obiecte din patrimoniul muzeului, articole despre marketing muzeal, informaţii despre proiectele educaţionale dedicate copiilor, prezintă expoziţiile permanente şi tematice organizate de MMB, inclusiv dialogurile tematice din cadrul seriei Idei în Agora găzduită de Casa Filipescu-Cesianu, sau Conferinţele de joi, de la Palatul Suţu. Fiind o instituţie extrem de activă, publicul are acces, prin intermediul publicaţiei, şi la calendarul tuturor evenimentelor culturale şi educaţionale organizate.

Apariția împreună a celor două publicații se produce în apropierea unor aniversări importante care vor avea loc anul viitor. „Contemporanul” va împlini 140 de ani de la fondare, iar Muzeul Municipiului București își va sărbători centenarul.