Nu este exclus ca Putin să se adreseze naţiunii, înainte de votul naţional asupra revizuirii Constituţiei

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin nu exclude faptul că liderul de la Kremlin ar putea adresa un mesaj naţiunii, înainte de votul naţional asupra adoptării revizuirii Constituţiei Federaţiei Ruse, vot programat pentru data de 1 iulie 2020. Dmitri Peskov nu exclude că Putin se va adresa naţiuni pe tema modificării Constituţiei Rusiei.
În acest context, Peskov a declarat că președintele Putin ar putea adresa un mesaj cetăţenilor ruși, înainte de votul naţional asupra amendamentelor constituționale.
Dacă președintele va considera că este necesar să se adreseze cu un mesaj, atunci el o va face şi abia atunci vă vom informa„, a declarat Peskov. El a mai menționat că: „Deocamdată, legat de acest subiect nu există nimic de comunicat„. Mass-media rusă a anunţat că șeful statului intenționează să se adreseze cu un mesaj naţiunii şi să se adreseze rușilor, în ajunul votului naţional de modificare a Constituției, vot programat pentru 1 iulie 2020.
Ministerul Comunicațiilor din Rusia urmărește site-urile false care sunt dedicate subiectului votului naţional asupra amendamentelor constituționale. De asemenea, autorităţile ruse anunţă că procurorii vor reacționa dur la încercările de a încălca legea electorală, în cazurile în care vor fi semnalate nereguli în ziua când vor fi votate amendamentele la Legea fundamentală a Federaţiei Ruse./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 18 iunie