Medicamentul Euthyrox lipseşte în continuare din farmacii

Euthyrox, medicamentul necesar pacienţilor cu afecţiuni tiroidiene, lipseşte în continuare din farmacii. Sunt peste 150.000 de români care au nevoie lunar de acest tratament. O perioadă criza a fost rezolvată cu o donaţie de la Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente, dar cutiile cu pastile s-au epuizat rapid – a precizat, pentru radio România Târgu Mureş, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, Rozalina Lepădatu.
Rozalina Lepădatu: Donaţia a venit în contextul lipsei acesteia de Euthyrox, dar cantitatea a fost mult, mult, mult prea mică pentru toate nevoile noastre, pentru că 5.000 de cutii sunt nimic într-o piaţă unde sunt în jur de 150.000 de pacienţi lunar care au nevoie.
Realizator: Rozalina Lepădatu mai spune că reprezentanţii asociaţiilor au epuizat toate formele de a atrage atenţia autorităţilor şi nu ştiu ce ar putea să facă în continuare.
Rozalina Lepădatu: Din păcate, Euthyrox tot nu se găseşte. Primim în continuare mesaje de la pacienţi că le expiră reţetele în farmacii. Ne sună şi farmaciştii şi ne spun că nu găsesc. Nu ştiu care e situaţia.
Realizator: Acest medicament este esenţial în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni tiroidiene sau în cazul extirpării totale sau parţiale a tiroidei./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iunie