Activitatea cinematografelor și a instituțiilor de spectacol și concerte va putea fi reluată începând de marţi

Activitatea cinematografelor și a instituțiilor de spectacole și concerte va putea fi reluată începând de mâine, 1 septembrie, a anunțat ministrul de interne, Marcel Vela, la finalul ședinței de guvern. El a explicat că cinematografele și teatrele vor putea folosi doar jumătate din capacitatea maximă. Tot de mâine vor fi deschise cafenelele și restaurantele în interior. În acest sens, astăzi, miniștrii sănătății, culturii și economiei trebuie să emită ordinele privind măsurile ce vor fi luate la reluarea activităților operatorilor din domeniul Horeca și cel al spectacolelor. Ministrul Marcel Vela:

Marcel Vela: Reluarea acestor activități este permisă în toate județele unde incidența cumulată a cazurilor în 14 zile este de 1,5 cazuri confirmate cu infecția cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori. În situația în care, în perioada menționată de 14 zile, este depășit acest prag Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot decide: restricționarea sau închiderea activități operatorilor economici sau invers pot decide deschiderea acestor activități.

Realizator: Potrivit hotărârii de guvern adoptate astăzi, crește și numărul admis al participanților la evenimentele private, de la 20 la maximum 50 în interior și de la 50 la maximum 100 în exterior. Ne-a transmis redactorul RRA Petruța Obrejan./ahincu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 august