Moţiunea de cenzură depusă de PSD la adresa guvernului nu a fost votată ieri din lipsă de cvorum

Moţiunea de cenzură depusă de PSD la adresa guvernului nu a fost votată ieri din lipsă de cvorum. UDMR nu a participat la şedinţă, iar cinci parlamentari social-democraţi şi doi de la partidele care susţineau moţiunea au lipsit de la apelul nominal pentru verificarea prezenţei. Social-democraţii au anunţat că vor decide în cel mult două zile ce vor face mai departe, mai ales că de astăzi începe sesiunea ordinară a legislativului.
Reporter: Cătălin Purcaru – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că liberalii au avut o strategie pentru a nu exista cvorumul de ședință și anunță că în maximum două zile va fi luată o decizie politică în forul statutar al PSD, în ceea ce privește moțiunea de cenzură.
Marcel Ciolacu: Eu am spus că dacă se va da vot pe moțiune vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune. În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moțiunea de cenzură.
Reporter: Liderul social-democrat a precizat totodată că va propune excluderea din rândul social-democraților a celor cinci parlamentari care au lipsit de la ședința plenului reunit. Premierul Ludovic Orban susține însă că demersul social-democraților este în afara cadrului constituțional și precizează că așteaptă decizia judecătorilor CCR.
Ludovic Orban: Considerăm că ceea ce s-a întâmplat este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu și chiar pe termen lung și are nevoie de deplina capacitate de exercițiu pentru a putea soluționa marile probleme cu care se confruntă România.
Reporter: Prim-ministrul a apreciat că o decizie a social-democraților de a continua demersul inițiat ar putea crea probleme de constituționalitate.#HUN/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 1 septembrie