RFI Exit-poll: Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul

Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL-USR-PLUS la alegerile locale din București, a câștigat Primăria Capitalei, potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde, publicat la ora 21h00, pentru ora 19h30.

Nicușor Dan este noul primar al Bucureștiului, potrivit exit-poll-ului realizat de CURS Avangarde în București. Nicușor Dan a câștigat 47,2% din voturi, față de Gabriela Firea, doar 39%, potrivit exit-poll CURS-Avangarde pentru 19h30.

Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL-USR-PLUS la alegerile locale din București, a votat duminică dimineață, venind la secția de votare cu soția și fetița.  „Aștept de mult votul ăsta, am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de cumetri, de nași, de fini, de prieteni de prieteni care au ținut în subdezvoltare orașul. Nu au fost în stare de rezolve apa caldă, nu mai vorbesc de trafic și poluare”, a declarat Nicușor Dan, după ce a votat.

Bucureștiul are un potențial extraordinar. După aceste alegeri sunt convins că tot acest potențial de muncă și de creativitate poate să fie pus în slujba bucureștenilor de toate generațiile, în slujba familiilor care n-au avut parte de infrastructura școlară de care au nevoie, în slujba oamenilor în vârstă, care și-au văzut copii și nepoții plecând din orașul ăsta. Competiția asta electorală este una de valori, între adevăr și minciună, între competență și incompetență, între cinste și corupție, între decentă și superficialitate fudulă”, a punctat Nicușor Dan.

Gabriela Firea a fost primul alegător care a votat la secția amenajată la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița. Ea a venit la secția de votare la ora 7.00, cu trei ore mai devreme decât cea anunțată în programul PSD. După ce și-a exprimat votul, Gabriela Firea a declarat că a votat cu oamenii trebuie să fie pe primul loc.

Am votat dis-de-dimineață. Mă bucur că am ajuns și de această dată să fiu primul votant din această secție. Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunicii noștri. E adevărat, ne dorim cu toții investiții în infrastructură, combaterea poluării, investiții foarte mari în toate spitalele, în școli, dar cei mai importanți sunt oamenii și oamenii trebuie să fie pe primul loc”, a declarat Gabriela Firea.

La ora 20:00, în Capitală se înregistra o prezență de 34,87%, cu peste patru puncte peste prezența înregistrată la alegerile locale din 2016- 30,75%. Județele Giurgiu, Olt și Teleorman se află pe primele locuri la prezența la vot.

https://www.rfi.ro/politica-125431-exit-poll-nicusor-dan-castigat-bucurestiul/

RFI, 27 septembrie 2020 – Mirela Dădăcuș