În Franţa, în mai puțin de două săptămâni, 25.000 de voluntari s-au înregistrat pentru testarea unui vaccin antiCOVID-19

25.000 de voluntari din Franța pentru testarea unui vaccin antiCOVID s-au înregistrat în mai puțin de două săptămâni pe o platformă creată pe internet de Institutul francez de Cercetare în Sănătate și Medicină.

Potrivit institutului, mobilizarea este fără precedent. Corespondenta noastră la Paris transmite că voluntarii, obligatoriu majori, trebuie să completeze un chestionar despre starea de sănătate care să îi ajute pe cercetători să facă selecția în funcție de nevoi. Daniela Coman.

Reporter: În această primă fază de recrutare sunt căutate persoane de toate vârstele care să participe la experiment. În faza a doua, se urmărește capacitatea vaccinului de a produce un răspuns imun la persoanele în vârstă ale căror sisteme imunitare sunt în general mai slăbite şi care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta forme severe ale bolii.

Studiile din faza a treia, care verifică eficiența și siguranța pe scară largă a variantelor de vaccin cele mai promițătoare, ar putea începe până la sfârșitul anului, în funcție de evoluția epidemiei în Franța şi de discuțiile în curs cu producătorii de vaccinuri. Studiile de fază trei sunt deja în desfășurare în mai multe țări, dar niciunul în Franța, unde s-a considerat că circulația virusului a fost insuficientă până acum./apuscasu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 octombrie