Primarul Timişoarei susţine că e nevoie de carantinarea municipiului

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, susţine că e nevoie de carantinarea municipiului, întrucât numărul infectărilor continuă să crească, iar rata de infectare a ajuns la 7,63 de cazuri la mia de locuitori.

El crede că această măsură trebuie luată cât mai repede întrucât în Timişoara pacienţii cu COVID-19 mor pentru că nu mai sunt locuri în spitale şi în special la terapie intensivă.

Dominic Fritz: Suntem într-o situație dificilă, o situație care se va înrăutăți, nu mai există un pat liber la ATI în Timișoara și vreau să le fie tuturor clar ce înseamnă asta. În noaptea de duminică spre luni au murit șase oameni la Victor Babeș, pentru că nu au mai putut fi transferați într-un pat ATI de la un pat normal.

Deci, mor oameni astăzi în Timișoara, pentru că nu mai avem paturi libere în ATI. Despre carantinarea Timișoarei, trebuie să analizăm foarte bine în zilele astea dacă nu este nevoie de o frână de urgență pentru a opri răspândirea exponențială a virusului.

Realizator: Din cele 343 de cazuri noi apărute în judeţul Timiş, 200 sunt astăzi în Timişoara, notează corespodenta RRA, Alina Bujancă./mnecula/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie