Amănunte privind campania națională de vaccinare anti-COVID

Vaccinul va fi gratuit și nu va fi obligatoriu sau condiționat, a reafirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Echipe mobile vor asigura în parte vaccinarea persoanelor din infrastructura esențială critică, iar centre mobile nou-înființate ar urma să asigure imunizarea celor greu deplasabili sau cu dizabilități. Într-un interviu televizat, Valeriu Gheorghiță a anunțat că, în campania de informare a populației legată de imunizare, vor fi angrenați specialiștii din toate domeniile, iar comunicarea se va face prin mai multe mijloace.

Valentin Gheorghiţă: Acest Comitet național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 are trei obiective importante, și anume: comunicarea – cred că este cel mai important aspect și care, categoric, va putea face diferența față de alte campanii de vaccinare; a doua activitate importantă a acestui comitet este legată de logistica efectivă a activităților de vaccinare, începând de la recepția vaccinurilor, până la stocare, distribuție și organizarea centrelor de vaccinare; și a treia acțiune importantă este legată de activitatea medicală care rezidă în această campanie de vaccinare.

Realizator: Valeriu Gheorghiță a precizat că primele doze de vaccin sunt așteptate în țară în a doua jumătate a lunii viitoare, iar în scenariul pesimist, în lunile ianuarie, februarie./csimion/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 noiembrie