Un misterios „monolit de metal”, descoperit într-un deşert din Statele Unite

Într-un deşert din vestul Statelor Unite, a fost descoperit un misterios „monolit de metal”. Este un bloc triangular strălucitor, înalt de peste 3,5 metri. El a fost observat de angajaţi ai departamentului de securitate publică din Utah care survolau zona pentru a număra exemplarele de muflon din zonă. Aceştia au aterizat şi au examinat „monolitul de metal” fără să descopere vreun indiciu despre cine putea să-l pună acolo.
„Este interzis să instalezi fără autorizaţie structuri sau opere de artă pe terenurile administrate de guvernul federal, indiferent de pe ce planetă ai veni”, a scris instituţia într-un comunicat maliţios.
Anunţul privind descoperirea a devenit viral pe Internet, mulţi internauţi remarcând similitudini cu ciudaţii monoliţi extratereştri din filmul lui Stanley Kubrick, „2001: O odisee spaţială”. Alţii au văzut în monolit un simbol al speranţei faţă de provocările anului 2020. Unii observatori au remarcat o asemănare cu operele avangardiste ale sculptorului american John McCracken, care a trăit în statul vecin New Mexico şi a decedat în 2011. „Deşi nu este vorba de o operă a artistului american decedat John McCracken, vedem în monolit un omagiu adus de un confrate artist”, a reacţionat un purtător de cuvânt al reprezentantului legal al lui John McCracken, David Zwirn, citat de AFP, dar a revenit asupra declaraţiei, afirmând că e posibil să fie o operă a lui John McCracken care nu a fost descoperită timp de aproape 10 ani.
Autorităţile refuză să dezvăluie localizarea „monolitului” pentru a nu atrage hoarde de curioşi, dar online a început o adevărată cursă de identificare a locului pe baza formaţiunilor geologice din jur. (https://www.lalibre.be/)/gsarbu/ddaniela