La Palatul Cotroceni continuă seria consultărilor între preşedintele Klaus Iohannis şi partidele politice

La Palatul Cotroceni continuă seria consultărilor între preşedintele Klaus Iohannis şi partidele reprezentate în noul legislativ, cu privire la formarea unei majorităţi parlamentare şi la desemnarea candidatului pentru funcţia de premier.

La această oră este programată întâlnirea cu delagaţia Alianţei USR-PLUS, iar anterior au fost prezenţi reprezentaţii PSD şi ai PNL. Cu ce mandat au venit delegaţiile formaţiunilor politice ne spune acum în direct Oana Bâlă. Bună ziua, Oana!

Reporter: Bună ziua! Reprezentanții USR-PLUS îl vor susţine cel mai probabil pe Dacian Cioloș pentru funcţia de premier, după ce nu au ajuns la un acord cu PNL și UDMR în privința desemnării unui cadidat comun. La consultările de la Palatul Cotroceni, liberalii l-au propus pentru funcţia de prim-ministru pe actualul ministru de finanțe, Florin Cîţu. Social-democrații au fost primii la discuțiile cu șeful statului, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, a propus un guvern de uniune națională condus de medicul Alexandru Rafila. Potrivit liderului PSD, președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe social-democrați pentru rezultatul obținut la alegere parlamentare şi a catalogat propunerea de premier făcută de aceştia drept onorabilă.

Marcel Ciolacu: Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată și nu ne permitem o majoritate fragilă şi considerăm în continuare că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție în acest moment. Partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze primul ministru în persoana domnului Alexandru Rafila.

Reporter: Peste aproximativ o oră sunt așteptați la Palatul Cotroceni reprezentanții Alianţei pentru Unirea Românilor, urmaţi de UDMR şi de minorităţile naţionale./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 decembrie