În ţară a început organizarea centrelor de vaccinare anti COVID-19

În toată ţara a început organizarea centrelor de vaccinare anti-COVID, în care se va începe anul viitor prima fază a imunizării. Care este situaţia în judeţul Satu Mare, aflăm de la corespondentul nostru Sergiu Podină.

Reporter: Pentru a putea fi cunoscută nevoia reală a cantității de vaccin anti-COVID-19 pentru personalul medical, s-a făcut o catagrafierea a personalului pe cabinete, spitale și ambulatorii de specialitate. Doctor Călin Bumbuluț, președintele Colegiului medicilor din Satu Mare, spune că urmează să se afle dacă va fi necesară vaccinarea inclusiv a acelor medici care au trecut deja prin COVID sau nu.

Călin Bumbuluț: În acest moment peste 90% și-a manifestat intenția de a fi vaccinaţi. Probabil că undeva la 400 de persoane care lucrează în asisetnţă medicală primară vor intra în această campanie.

Reporter: Tot el a subliniat faptul că rețeaua de asistență medicală primară se află în prima linie, fiecare medic monitorizând peste 60 de pacienți cu COVID-19 pe luni.

Călin Bumbuluț: Nu se va scapa de infecția cu SARS-CoV-2 într-un an, nu vom scăpa de ea dacă nu vom face o vaccinarea care să cuprindă toată populația susceptibilă. Veştile, zvonurile care circulă în populaţie, gradul de încredere în factorii decidenţi, sunt mai mulți factori care pot determina decizia de a vaccina sau nu./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 decembrie