Centrul Național de Stocare a vaccinului COVID-19 va fi prezentat oficial

Centrul Național de Stocare a vaccinului COVID-19 va fi prezentat astăzi oficial presei. După orele prânzului, este programat un eveniment în acest sens.

Evenimentul are loc într-un context în care autoritățile române fac eforturi pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Reporter: Ciprian Sasu – Centrul Național de Stocare a vaccinului COVID-19 este la Institutul Cantacuzino. Acolo are loc, de la ora 13:00, un eveniment cu presa la care vor susține declarații și o serie de specialiști.

Acesta este locul unde vor sosi majoritatea dozelor de vaccin din străinătate și de unde vor fi distribuite către centrele regionale. Aceste centre regionale sunt la Spitalul Militar din Timișoara, Spitalul Militar din Brașov, dar și la unități similare din Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile vor fi distribuite descentralizat, în fiecare județ, în centrele de vaccinare, după cum a precizat recent coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă două sute de mii de doze în centrele regionale. Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 au continuat ieri.

Guvernul a aprobat normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de imunizare, s-au alocat o serie de fonduri și s-a dcis implicarea Ministerelor Apărării și de Interne, în campanie. Între timp, autoritățile au raportat ieri 5.697 de cazuri noi de infectare cu coronavirus din 28.000 de teste efectuate. Au fost și 107 decese, iar la terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 1.297 de pacienți./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie