Este aşteptat să ajungă la Bucureşti, pe 26 decembrie, primul lot de 10.000 de vaccinuri împotriva COVID-19

Autoritatea europeană în domeniu ar urma să decidă mâine dacă avizează vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer BioNTec, aprobat şi utilizat deja în Marea Britanie, Statele Unite, Canada sau Israel.

Un prim lot simbolic, de 10.000 de doze, este aşteptat să ajungă la Bucureşti pe 26 decembrie. Acestea vor fi suficiente pentru a imuniza întreg personalul celor zece spitale de boli infecţioase din ţară, care sunt în linia întâi a eforturilor de combatere a pandemiei, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare la sfârşitul acestei săptămâni, când a fost prezentată unitatea principală de stocare a vaccinurilor, de la Institutul Cantacuzino din capitală.

Colonel doctor Valeriu Gheorghiţă a dat asigurări că autorităţile se pregătesc temeinic pentru această campanie şi a amintit că este extrem de important ca populaţia să se informeze din surse sigure.

Valeriu Gheorghiţă: Doar printr-o bună informare fiecare persoană poate să decidă în final dacă dorește să se vaccineze sau nu. Vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiționată.

Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenția Europeană a Medicamentului și siguranța activităților de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero. Pregătim cu temeinicie și cu maximă rigurozitate toată activitatea din cadrul campaniei de vaccinare așa încât să putem face față acestei provocări fără precedent.

Realizator: Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi consultată pe internet la adresa vaccinare-covid.gov.ro./aburtica/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 decembrie