Premierul Florin Cîţu răspunde acuzaţiilor PSD

Premierul Florin Cîţu a reacţionat, în urmă cu puţin timp, la afirmaţiile PSD potrivit cărora Executivul european ar fi criticat guvernul liberal pentru risipirea banilor publici anul trecut.

Premierul susţine că în realitate, în scrisoarea Comisiei Europene se precizează că deficitul bugetar din 2020 a fost cauzat în mare parte de pandemie, iar PSD, în loc să aibă un surplus în perioada în care a condus ţara, și-ar fi bătut joc de economie şi a adoptat o lege a pensiilor care nu avea finanţarea asigurată.

Seful Guvernului mai spune, ironic, că documentul de la Comisia Europeană este în limba engleză, ceea ce, în opinia sa, a fost o barieră pentru ca PSD să-l înţeleagă. În postarea pe Facebook, Florin Cîţu traduce paragraf cu paragraf scrisoarea europeană.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, scria ieri, tot într-o postare pe Facebook, că avertismentele de la Comisia Europeană sunt o confirmare a faptului că anul trecut, guvernarea minoritară liberală a risipit banul public și că Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală, adică de austeritate./rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 8 ianuarie