UDMR a desemnat noi secretari de stat și un secretar de stat adjunct

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a desemnat noi secretari de stat și un secretar de stat adjunct. La ședința de joi a Consiliului Permanent al Uniunii au fost propuși în funcția de secretar de stat Zsolt Matuz, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și Gábor Sándor, la Ministerul Transporturilor, iar Lóránd Fülóp a fost nominalizat în funcția de secretar de stat adjunt în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
UDMR a precizat:
Zsolt Matuz, în vârstă de 49 de ani, este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, specializarea inginerie-economică. Are o experiență de peste 20 de ani în gestionarea proiectelor de finanțare. Mai întâi a lucrat în cadrul R.A. Comunală Satu Mare, apoi la diferite companii, administrații publice și instituții religioase, în calitate de consultant extern. În prezent este manager de proiect în cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea.
Gábor Sándor este specialist în domeniul siguranței rutiere. Până în prezent a fost președinte al unei firme de formare profesională în transporturi rutiere. Este licențiat al Institutului Politehnic București – Facultatea Transporturi și titular de diplomă de master în managamentul securității, sănătății și al relațiilor de muncă, obținută la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Lóránd Fülöp este absolvent al Facultății de Matematică-Informatică, după care a absolvit masteratul în jurnalism, iar în prezent a început finalizarea studiilor de doctorat, mai întâi în București (în domeniul relații publice și comunicare), iar apoi la Târgu Mureș (științele teatrului).
UDMR a nominalizat, săptămâna trecută, șase secretari de stat. (MTI – 21 ianuarie)/rganciu/pvelisar

 

RADOR (21 ianuarie)