Noi proteste sindicale au loc în România faţă de îngheţarea salariilor din sectorul de stat şi faţă de plafonarea pensiilor

Noi proteste sindicale au loc, astăzi, în ţară şi în Bucureşti faţă de îngheţarea salariilor din sectorul de stat şi plafonarea pensiilor. La mitingul de la Ministerul Finanţelor a asistat şi reporterul RRA, Alex Buzică.

Reporter: Zeci de persoane protestează la această oră în fața Ministerului Finanțelor Publice din București. La protestul celor de la Cartel ALFA s-au alăturat și membri ai sindicatelor din Poliția Română. Principalele revendicări ale protestatarilor sunt ca salariile minime să fie decente și realiste, pensiile echitabile, să fie deblocate negocierile colective și bineînțeles aplicarea privind legislația salariilor.

-: De ce am venit astăzi la București? Pentru că ne-am săturat. Ei, cei de sus nu au decât o lună decât guvernare și pur și simplu au uitat cine i-a votat.

Reporter: Totodată protestatarii sindicaliști spun că nu vor ca salariile să fie înghețate în acest an.

Romeo Gârneață, reprezentant Cartel ALFA: Am ieșit în stradă pentru că nu suntem de acord cu această austeritate care înseamnă să dai 41 de lei la salariul minim sau înghețarea. Așa-zisa înghețare a lor nu duce la nimic bun pentru oamenii muncii./#HUN/cmorozanu/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 februarie