Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Moderna vor fi distribuite către centrele regionale din ţară

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Moderna vor fi distribuite mâine către centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea cu prima doză a persoanelor planificate în platforma de programare.

Este vorba despre 26.210 doze care vor fi transportate atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului de Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării. Peste 9.700 de doze vor fi alocate Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti. La Iaşi şi Cluj Napoca vor ajunge peste 5.200 de doze, la Braşov, Constanţa şi Craiova, aproximativ 4.500, iar la Timişoara, peste 2.300.

Autorităţile anunţă că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Totodată, pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare pentru vaccinare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile de populaţie incluse în cea de-a doua etapă de vaccinare./rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 februarie