Grecia prelungeşte restricţiile ce vizează zborurile internaţionale, până la 22 februarie

Grecia a anunţat, duminică, prelungirea restricţiilor asupra zborurilor interne şi internaţionale până la 15 februarie, respectiv 22 februarie, pentru a contracara răspândirea COVID-19.

Conform restricţiilor, pasagerii care vin cu avionul în Grecia trebuie să primească un test negativ PCR cu cel mult 72 de ore înainte de sosire şi să se supună unor testări aleatorii pentru coronavirus la aeroport. Toţi călătorii străini care ajung în Grecia intră în carantină timp de şapte zile.

Pasagerii din Marea Britanie vor trebui să efectueze un test rapid la sosire, în timp ce zborurile dinspre Turcia rămân suspendate, a anunţat autoritatea pentru aviaţie civilă din Grecia.

Majoritatea zborurilor din statele non-UE sunt interzise, cu excepţia a zece ţări, inclusiv Marea Britanie. În privinţa zborurilor interne, sunt permise doar călătoriile esenţiale. Vineri, Grecia a înăsprit restricţiile de carantină în unele zone, inclusiv la Atena, pentru a opri transmiterea coronavirusului, după creşterea numărului de cazuri din ultimele zile. Autorităţile elene au confirmat 163.213 cazuri, de la apariţia primului caz, în urmă cu un an, şi 5.951 decese asociate COVID-19./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 7 februarie