PSD acuză guvernul că ar fi dat drumul austerităţii

Realizator: Principalul partid de opoziție, PSD, acuză guvernul că ar fi dat drumul austerității. „Sunt tăieri peste tot – a spus liderul partidului, Marcel Ciolacu -, de la pensionari și bugetari până la studenți și elevi”.
Social-democrații pregătesc amendamente pe care să le susțină în parlament la dezbaterea proiectului de buget. Până atunci este în lucru și prima moțiune simplă, ce ar urma să fie depusă mâine. Îl vizează pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, pe care PSD l-ar vrea demis – a spus senatorul Radu Oprea. Radu Oprea: „Incompetenţa și lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Această moțiune va fi depusă la Camera Deputaților miercuri, pentru că mai sunt dezbateri cu asociațiile medicilor, cu asociațiile pacienților și cu reprezentanții sindicatelor, și săptămâna viitoare va intra în dezbatere.
Realizator: Întâlnirea PSD cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale și sindicale din sănătate și ai asociațiilor de pacienți este programată astăzi la prânz la Parlament.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 februarie)