Legea pentru desființarea SIIJ ar putea fi adoptată în martie (Dan Barna)

Realizator: Vicepremierul Dan Barna, liderul alianței USR PLUS, susține că legea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ar putea fi adoptată de parlament în următoarea lună. Dan Barna este de părere că această secție nu a adus nici un beneficiu, fiind doar un instrument de presiune politică.
Dan Barna: /Avem/ în programul de guvernare foarte clar prevăzut lucru acesta, că secția specială va fi desființată. Și una din primele inițiative ale acestei săptămâni în, Parlamentul tocmai a pornit, vizează acest lucru, și se va întâmpla cu siguranță acest lucru, pentru că performanța acelei secții nu există. Nu-i aproape nimic de pus pe masă în afară de presiuni politice. Dar este și una dintre recomandările și din condițiile pentru ca România să scape de MCV.
Realizator: Declarația a fost făcută într-o discuție online cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. În context, Dan Barna a spus că rezultatul alegerilor de la acest sector nu poate fi schimbat, în ciuda dispoziției unui procuror de la secția specială privind renuăerarea voturilor, transmite redactorul Alina Bordeiașu./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (11 februarie)