Instanța consideră legală decizia de înlocuire a pedepsei cu suspendare cu una cu executare, în dosarul Navalnîi

Tribunalul Districtual Moscova consideră că este perfect legală decizia instanţei de a înlocui pedeapsa cu suspendare cu una cu executare, în dosarul Yves Rocher, în care Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare cu executare. Totodată, instanța a ținut cont de faptul că Navalnîi s-a aflat în arest la domiciliu o lună și jumătate, din 30 decembrie 2014 până pe 17 februarie 2015. Ținând cont de această perioadă petrecută în arest, precum și de o lună de arest petrecută în închisoarea Matrosskaia Tişina, Navalnîi va urma să execute aproximativ doi ani și cinci luni de închisoare.
Şedinţa de judecată a avut loc la sediul Tribunalului Babuşkinsk, unde va mai avea loc sâmbătă o altă audiere, în dosarul în care Navalnîi este acuzat de defăimare împotriva unui veteran. Judecătorul de caz a precizat că instanţa a dat curs solicitării lui Navalnîi și a avocaților săi de a desfăşura ambele procese în același loc.
În viitorul apropiat, condamnatul poate fi transferat în închisoare. Apărarea a declarat că intenționează să depună un apel de casaţie împotriva deciziei cu privire la modificarea deciziei instanţei.
În data de 2 februarie, Tribunalul Simonovsk a decis trimiterea lui Navalnîi într-o colonie de regim general pentru o perioadă de 3,5 ani. Potrivit Serviciului Federal al Penitenciarelor, FSIN, condamnatul a încălcat termenii şi condițiile controlului judiciar, a perioadei de eliberare condiţionată, de aproximativ 60 de ori nu s-a înregistrat şi nu s-a prezentat la timp la inspectorul repartizat de instanţă și a primit numeroase pedepse administrative. Tribunalul a stabilit că Navalnîi și fratele său Oleg au delapidat suma de peste 30 de milioane de ruble, după ce au convins compania Yves Rocher și o altă organizație să încheie contracte pentru transportul unor materiale tipărite la prețuri supraevaluate. Condamnatul a reușit de trei ori să evite înlocuirea pedepsei cu suspendare cu una cu executare. Deciziile respective au fost luate de Tribunalul Districtual Liublinsk din Moscova, în 2015 și 2016, iar Tribunalul Districtual Simonovsk din Moscova, în 2017, i-a prelungit perioada de probă, fără a ridica problema trimiterii sale într-un penitenciar./vdraguta/sdm2

(www.ria.ru – 20 februarie)