Foto credit: Koss Photography

Adrian Stănescu, cunoscut şi ca „Riyan”, s-a născut la 21 septembrie 1992. Copilăria şi-a petrecut-o într-un sat de lângă oraşul Buftea numit Tărtășești şi încă de mic copil a fost pasionat de muzică. Părinţii săi l-au încurajat în acest sens, chiar dacă în familie existau foarte puţine tangenţe cu muzica, ambii fiind de profesie ingineri agronomi. Şcoala generală a făcut-o la Buftea, apoi a urmat liceul şi şi-a continuat studiile cu un Master Management în Agroturism şi Alimentaţie Publică în cadrul USAMV. Zilele trecute a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări.

Reporter: Salutare! Îţi mulţumim că ai răspuns invitaţiei noastre.

Adrian Stănescu: Cu drag!

R: Spune-ne, te rog, când ai avut primul contact cu chitara?

Adrian Stănescu: Ţin minte că mi-am cumpărat prima chitară undeva pe la 19 ani, o HOHNER mai mică. Sună super, aşa că ne-am împrietenit repede. Prima chitară e întotdeauna foarte importantă, face diferenţa între „a mă lăsa şi a nu mă mai desparte de ea”.

R: Când te-ai îndrăgostit de muzică și care a fost primul pas pe care l-ai făcut spre această carieră?

Adrian Stănescu: Aveam patru ani când dansam şi gânguream cu TV-ul în faţă, uitându-mă la Atomix, singurul post cu muzică pe care îl recepţionam pe atunci. Dintotdeauna mi-a păcut să cânt, dar pasul mai important a fost atunci când am intrat în prima trupă, era prin liceu.

R:Cine este idolul tău muzical? Și care este piesa ta preferata?

Adrian Stănescu: Îmi place mult Ed Sheeran, iar preferata mea este piesa lui pe care cred că o ştie toată lumea „Perfect”. R: Îţi compui singur piesele sau te ajută cineva?

Adrian Stănescu: De un an şi ceva fac parte din gaşca Elberg Records, o casă de discuri aflată la început de drum. Am fost acolo de când s-a înfiinţat. Am lansat câteva piese, care au avut un super feedback din Bulgaria şi Turcia, piese pe care le-am construit alături de Guy Elberg, producător şi CEO la Elberg Records. Pot spune că am învăţat multe în ultimul timp legat de video, producţie muzicală şi songwriting.

R: Ai participat la consursuri de muzică?

Adrian Stănescu: Da, la Vocea României, acum vreo cinci ani, dar până la duel. Iar la „X Factor” am participat, dar nu am trecut de preselecţii.

R: Ce așteptări ai de la tine pe plan muzical în viitor?

Adrian Stănescu: Vreau ca lumea să mă cunoască, să ştie ce fac, să îmi asculte muzica şi, desigur, să lansez un album numai cu piesele mele. Fiind învătat să cânt numai live, îmi doresc, de asemenea, multe concerte cu public cât mai mare şi cu vibe cool.

R: Ai avut colaborări muzicale? Cu cine?

Adrian Stănescu: Nu prea am avut colaborări, dar îmi doresc. Vom vedea…

R: Care este piesa ta preferată din repertoriul tău şi cui o dedici? Adrian Stănescu: Preferata mea este „Keep Me Waiting” şi pentru că, în curând, vin cele două zile de sărbătoare „1 Martie” şi „8 Martie”, o dedic ca mărţişor şi ca dar muzical tuturor doamnelor şi domnişoarelor. „Keep Me Waiting”

R: Unde putem afla mai multe despre tine? Adrian Stănescu: Păi, mă puteţi găsi pe următoarele rețele sociale oficiale:

https://www.facebook.com/riyan.stanescuadrian https://www.instagram.com/riyan.stanescuadrian/ https://www.patreon.com/Riyanmusicofficial

R: Mulţumim! Şi mult succes!

RADOR, 27 februarie 2021