Ministerul rus al Afacerilor Externe a comentat posibilele sancțiuni ale SUA la adresa Rusiei

„Moscova îşi menţine calmul în ceea ce priveşte amenințarea la adresa ei cu noi sancțiuni din partea Statelor Unite, din cauza „ingerinţei” în alegerile prezidențiale din 2020″, a declarat ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov, care a comentat raportul Comunităţii americane a serviciilor de informații și amenințarea cu noi posibile sancțiuni la adresa Rusiei.
„În relațiile dintre Rusia cu Statele Unite, angajamentul maniacal față de politica de sancțiuni s-a intensificat. Nu există nicio îndoială că această linie va fi urmată şi în continuare. Atitudinea noastră este una calmă”, a declarat diplomatul rus Serghei Riabkov, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. El a caracterizat drept „nefondate” concluziile raportului Comunităţii americane a serviciilor de informații. Potrivit ministrului adjunct rus de externe, concluziile care sunt trase în prealabil „sunt confecţionate și prezentate drept pretext pentru pașii ostili ai Rusiei”.
„Din păcate, aceasta este o normă în existenţa de astăzi a autorităţilor de la Washington, pe care o tratăm exact că pe o vreme nefavorabilă”, a adăugat Riabkov.
Comunitatea americană a serviciilor de informații a ajuns la concluzia că Rusia „a efectuat operațiuni de ingerinţă” în alegerile prezidențiale din SUA, din 2020.
Administrația președintelui SUA Joe Biden ar putea anunța săptămâna viitoare impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Iranului în legătură cu acuzațiile de ingerință a acestor țări în alegerile din SUA, de anul trecut./vdraguta/sdm2

(www.ria.ru – 17 martie)