Realizator: Ratele de incidență sunt mari în multe zone ale țării. În scenariul roșu se află capitala și opt judeţe în care sunt bolnave mai multe de trei persoane din 1.000 de locuitori.
Reporter: Adriana Leu – Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește astăzi pentru a prelungi valabilitatea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului, aferente scenariului roșu. Aproape un sfert dintre cazurile noi de COVID, raportate sâmbătă, au fost în capitală, peste 1.400. De asemenea, în județul Ilfov se înregistrează cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor, iar multe dintre localitățile din jurul Bucureștiului sunt în carantină. Autoritățile spun însă că în prezent o astfel de măsură nu este avută în vedere și în ceea ce privește capitala.
Timișoara iese la noapte din carantină, deși rata de incidență a cazurilor de COVID este mai mare decât la momentul intrării în vigoare a acestei măsuri, la fel și patru comune din apropiere. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reunit sâmbătă seara, nu a votat prelungirea carantinei cu încă șapte zile așa cum propusese Institutul Național de Sănătate Publică pe baza analizelor de risc.
Amintim că în zona roșie se află acum capitala și județele: Ilfov, Timiș, Hunedoara, Constanța, Cluj, Brașov, Albă și Sălaj./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 martie)