Deciziile Comitetului municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă intră în vigoare de duminică

Comitetul municipiului București pentru Situații de Urgență a anunțat noile restricții anti-COVID pe care le-a aprobat ieri pentru capitală.

Astfel, magazinele, mallurile și piețele agroalimentare vor fi deschise între orele 5:00 și 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar de luni până joi între orele 5:00 și 21:00, iar circulația pe timp de noapte a persoanelor va fi interzisă între orele 22:00 și 5:00 de luni până joi și între 20:00 şi 5:00 vinerea, sâmbăta și duminica.

Fac excepţie persoanele care se deplasează la serviciu, la spital, la farmacie sau pentru a se vaccina, precum și persoanele aflate în tranzit și care trebuie să ajungă la gară, la aeroport sau la autogară.

De asemenea, se pot deplasa la orice oră din noapte persoanele care îngrijesc sau însoțesc copii sau vârstnici și bolnavi, precum și cele care au un deces în familie, dar și cei a căror viaţă este pusă în pericol. Acestea trebuie să prezinte însă autorităţilor o declaraţie pe proprie răspundere. Măsurile intră în vigoare de astăzi și încetează când rata de infectare pe o perioadă de 14 zile va scădea sub 3,5 cazuri la mia de locuitori./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 martie