Audieri la Poliția Capitalei în legătură cu violențele de luni noaptea din București

Sunt audieri la Poliția Capitalei în legătură cu violențele de luni noaptea din București, de la protestele față de măsurile de protecție luate de autorități pentru oprirea răspândirii coronavirusului.

Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu și Prahova, dar și mai multe mandate de aducere, în cauza privind infracțiunile de la protestul din capitală care au avut loc în noaptea de 29 spre 30 martie, adică luni spre marți, în Piața Unirii. Purtătorul de cuvânt al Poliției capitalei, Diana Sarca, a precizat că până în acest moment au fost aduse la audieri 25 de persoane.

Diana Sarca: În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice. Întreaga acțiune beneficiază de suportul Jandarmeriei București, precum și a Brigăzii Speciale de intervenție a Jandarmeriei și a Direcției Operațiuni speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Audierile sunt în plină desfășurare, iar cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, distrugere calificată prin incendiere și furt calificat./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie