Premierul Cîţu anunţă că ar fi posibilă revenirea la normalitate de la 1 iunie

Realizator: Un comitet interministerial ar urma să pregătească revenirea la normalitate de la 1 iunie – a anunţat premierul Florin Cîţu. Şeful executivului a subliniat că vaccinarea va contribui la redeschiderea economiei şi la relaxarea unor restricţii. Reporterul RRA Petruţa Obrejan a urmărit declaraţia prim-ministrului şi este acum în direct cu detalii de la Palatul Victoria. Petruţa, bun găsit!
Reporter: Bună ziua, bun găsit! De la 1 iunie se intenţionează luarea unor măsuri care să ducă la o relaxare treptată sau, aşa cum spunea premierul Florin Cîţu, un prim pas spre revenirea la normalitate. Măsurile ar urma să fie luate de comitetul interministerial de care aminteai, în care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai patronatelor. Şeful executivului spunea că lunile aprilie şi mai sunt extrem de importante, că există vaccinuri, precizând că măsurile luate deja de executiv au început să dea rezultate.
Florin Cîţu: Avem un platou care se menţine de aproape o săptămână, la fel şi dacă mă uit la evoluţia zilnică, la procentul cazurilor confirmate, pe Bucureşti avem o stabilizare, chiar o scădere în ultimele câteva zile şi la Ilfov avem un platou. Timişoara scade, măsurile au avut şi acolo efect.
Reporter: În opinia premierului, este important ca toate forţele politice, inclusiv reprezentanţii cultelor, să se mobilizeze, să prezinte populaţiei informaţii despre campania de vaccinare. El preciza că la finalul lunii aprilie s-ar putea vorbi de un scenariu optimist, în care peste 6,3 milioane de persoane adulte să fie vaccinate./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 aprilie)