Premierul Florin Cîțu a preluat interimatul la Ministerul Sănătății

Realizator: Premierul Florin Cîțu i-a demis ieri pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Şeful Guvernului a preluat interimatul la Ministerul Sănătății, după ce viceprim-ministrul Dan Barna a refuzat să-și asume această responsabilitate. Şeful executivului a precizat că va discuta astăzi online cu toţi șefii direcțiilor de sănătate publică, precum și cu directorii spitalelor covid.
Florin Cîțu: O să preiau interimatul Ministerului Sănătății până când colegii noștri de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. În acest sens am avut deja o întâlnire cu parte din conducerea Ministerului Sănătății. În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă și, în aceeași timp, să gestionăm această perioadă dificilă.
Realizator: Surse de la Palatul Victoria afirmă că Florin Cîțu își va delega majoritatea atribuțiilor de la sănătate secretarului de stat Andrei Baciu. Prima decizie a premierului în calitate de interimar la sănătate a fost anularea ordinului privind noile criterii de plasare în carantină, asumat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Abrogarea ordinului a apărut deja în Monitorul Oficial.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 aprilie)