Prima decizie a prim-ministrului în calitate de interimar la sănătate a fost anularea ordinului privind noile criterii de carantinare

Prim-ministrul Florin Cîțu l-a înlocuit pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. A fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat la același minister, cea care a semnat ordinul care introduce noi criterii de carantinare a localităților, ordin publicat în Monitorul Oficial și de care premierul nu ar fi știut.

Decizia de demitere a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, a determinat Alianța USR PLUS să anunțe că își retrage sprijinul politic pentru prim-ministrul Florin Cîțu.

Florin Cîţu: O să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuții. Rămâne o prioritate pentru noi să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru terapie intensivă și, în același timp, să gestionăm această perioadă dificilă.

Realizator: Prima decizie a prim-ministrului în calitate de interimar la sănătate a fost anularea ordinului privind noile criterii de carantinare, document asumat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Abrogarea ordinului a apărut deja în Monitorul Oficial./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 aprilie