România va întârzia depunerea PNRR la Comisia Europeană – spune ministrul Cristian Ghinea

Realizator: România va întârzia cu câteva săptămâni depunerea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Comisia Europeană (CE) – a declarat ministrul proiectelor europene, Cristian Ghinea. Demnitarul a precizat că termenul recomandat era 30 aprilie, însă mai sunt necesare discuții cu reprezentanții europeni. Nu suntem singura țară care întârzie depunerea documentului, a menționați ministrul la un post de televiziune:
Cristian Ghinea: Ideea ar fi că oricum, dacă nu e 30 aprilie, și decizia va fi luată săptămâna viitoare, am programată o nouă întâlnire cu doamna Vestager, vicepreşedinta Comisiei, marți și atunci o să decidem împreună care va fi calendarul. Va fi maxim ma. Deci vorbim de un delay de ordin de săptămâni. Pentru că dacă mai lucrăm la componente, apoi, evaluarea poate să fie mai rapidă.
Realizator: La Palatul Cotroceni are loc luni o întâlnire pe această temă, în care se va discuta despre ce trebuie îmbunătățit la acest plan, astfel încât să fie acceptat la Bruxelles, iar România să primească cele 30 de miliarde de euro disponibile. Comisia Europeană a trimis o serie de observații și obiecții la schița inițială de proiect înaintată de România.
PNRR a fost adoptat recent de guvern și reprezintă un mecanism în urma căruia vor fi alocați României o serie de bani europeni. Social-democraţii cer discutarea planului în parlament și amenință că iau în calcul greva parlamentară.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 aprilie)