Volodimir Zelenski va vizita pozițiile Forțelor Armate Ucrainene aflate la granița cu Crimeea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, efectuează o vizită de lucru în regiunea Herson, unde va vizita pozițiile din prima linie a forţelor militare ucrainene situate la frontiera cu Crimeea. După cum a anunţat Biroul șefului statului ucrainean, Volodimir Zelenski se va informa în legătură cu situația operațională și va discuta cu militarii.
„În Herson, președintele va prezida o reuniune consacrată situației cu privire la securitatea frontierelor administrative a peninsulei Crimeea, ocupată temporar, regiunile Herson, Zaporijjea, Doneţk, Odesa și Nikolaiev”, se specifică în comunicatul remis de Serviciul de presă al preşedintelui Zelenski.
În luna martie, președintele ucrainean a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și de Apărare al Ucrainei cu privire la o strategie de revenire a Crimeii la Ucraina.
Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat drept nelegitime toate eforturile Kievului de revenire a Crimeii la Ucraina și a avertizat în legătură cu măsurile neprietenoase întreprinse de Kiev.
Președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat, în repetate rânduri, că problema Crimeii este închisă pentru Rusia. Potrivit acestuia, referendumul din peninsulă, din 2014, a avut loc în strictă conformitate cu normele de drept internațional./vdraguta/denisse
(www.russian.rt.com – 27 aprilie)