Una dintre cele mai îndrăgite tradiţii de Paşte pentru copiii de peste Ocean este „The egg hunt” – „Vânătoarea de ouă”. Parcă și aud mulțimea exclamând: „Altă sărbătoare împrumutată?!” Chiar dacă scriem articole întregi despre ele, nu „pledăm” în favoarea adoptării niciunei sărbători de peste hotare, ci, pur și simplu, dorim să vă delectăm cu „îndeletnicirile” oamenilor de pe alte meleaguri în zi de sărbătoare – o variantă mai elaborată a rubricii „Știați că ?”, dacă doriți.

Vânătoarea de ouă este un joc pentru copii (și nu numai) organizat în ziua de Paşte sau în preajma acestei sărbători. Adulţii ascund în iarbă, în jurul casei, în casă sau chiar în mașină ouă colorate, iar copiii pornesc în căutarea lor, acțiunea lăsându-se, bineînțeles, cu râsete, distracție și voie bună. Nicio petrecere de Paște nu este completă fără o vânătoare de ouă. Aceasta este o activitate de care se poate bucura orice grup de vârstă, dificultatea „vânătorii” putând fi intensificată sau, din contră, diminuată în funcție de participanți. Indiferent dacă plănuiți o petrecere de Paște pentru copii, adolescenți asu adulți, va trebui să planificați detaliile, să selectați premiile pentru ouăle descoperite și să coordonați voluntarii (dacă există).

Ouăle pot fi fierte, vopsite și ornate sau vopsite în mod obișnuit, artificiale, din plastic, carton (de dorit), umplute cu ciocolată sau bomboane sau chiar bomboane în formă de ouă de diferite mărimi. Jocul are loc adesea în aer liber, dar poate fi, de asemenea, jucat și în interior, copiii colectând, de obicei, ouăle într-un coș. Când se termină vânătoarea, pot fi acordate premii pentru diferite realizări, cum ar fi cel mai mare număr de ouă colectate, pentru cel mai mare sau cel mai mic ou, pentru cele mai multe ouă de o anumită culoare sau premii de consolare. Ouăle sunt ascunse după grade diferite de dificultate, pentru a se adapta copiilor de anumite vârste și niveluri de dezvoltare. În tradițiile folclorice din sudul Germaniei era obișnuit să se adauge obstacole suplimentare în joc prin plasarea lor în locuri greu accesibile, printre urzici sau spini.


Scurt istoric

Oul a fost un simbol al renașterii pământului în sărbătorile pre-creștine de primăvară. Cu toate acestea, oul de Paște a fost definit de primii creștini drept simbol al Învierii lui Hristos, acesta fiind asemănat cu mormântul din care a apărut Iisus. Începând cu secolul al XVII-lea a început să fie cunoscută ideea Iepurașului de Paște care aduce ouă în dar. Printre diferitele mituri legate de acest mic și misterios personaj, iepurașul de Paște își găsește locul și într-o legendă germană care amintește de o doamnă prea săracă pentru a oferi dulciuri copiilor ei. A avut, însă, strălucita idee de a vopsi câteva ouă și de a le ascunde în grădină, astfel încât copiii să se distreze, descoperindu-le pas cu pas. În căutarea lor plină de emoție, copiii au zărit un iepuraș zburdalnic și au crezut că, de fapt, el a fost cel care a ascuns buclucașele ouă. De atunci, în tradiția germană, există un iepure alb care ascunde ouăle. Copiii construiesc cuiburi din frunze, mușchi sau iarbă și le pun în grădină, astfel încât iepurele să le poată umple cu ouă colorate în timpul nopții. În mod tradițional, jocul este asociat cu ouăle de Paște, dar a fost popular și în timpul altor petreceri legate de renașterea naturii primăvara. Unii autori afirmă chiar că „există ceva aparte în vânătoarea de ouă, pentru că aduce aminte de femeile care s-au dus la mormântul lui Iisus și au descoperit că El nu mai era acolo”.

(Photo by Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Vânătoarea de ouă este și subiect al Cărții Mondiale a Recordurilor– Guinness Book, în 1985, fiind listată, în orașul Homer, din statul american Georgia, o acțiune de descoperire a nu mai puțin de 80.000 de ouă într-un orășel de doar 950 de persoane. Datorită fenomenului de amploare pe care l-a luat, s-a ajuns până într-acolo încât, pentru a permite copiilor cu deficiențe de vedere să participe la vânătoarea de ouă, să fie create ouă care emit diverse sunete, cum ar fi clicuri, bipuri, zgomote sau chiar muzică. O serie de companii au folosit popularitatea Paștelui și mai ales a vânătorii de ouă de Paște pentru a-și promova produsele și a-și dubla sau chiar tripla vânzările de bomboane. Cele mai notabile în acest sens au fost bomboanele Cadbury, în 2015, compania britanică de ciocolată Thorntons ascunzând ouă de ciocolată pe întreg teritoriul Marii Britanii.

Indiferent de origine și tradiții, Iepurele de Paște va rămâne pentru totdeauna un simbol extrem de îndrăgit. Chiar dacă apariția sa rămâne misterioasă, are acest dar magic care aduce bucurie în sufletele celor mici, iar acesta este cel mai important lucru!


Organizarea propriu-zisă a vânătorii de ouă

Planificarea detaliilor

  1. Alegeți ora și data. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decideți data și ora în care doriți să aibă loc vânătoarea de ouă de Paște. Trebuie să rețineți că oamenii au adesea planuri familiale sau religioase în ziua de Paște. Poate doriți să planificați vânătoarea de ouă cu o zi înainte, cu un weekend înainte sau la sfârșitul săptămânii de după Paște. Dimineața și după-amiaza sunt cele mai bune părți ale zilei în care să se desfășoare vânătoarea, întrucât aceste momente dau părinților șansa de a-și pregăti copiii pentru întreaga zi, iar copiii vor fi mai puțin capricioși, pentru că abia s-au trezit din somn, sau destul de odihniți, având în vedere că și-au făcut deja somnul de după-amiază.
  2. Ascundeți ouăle în funcție de vârstă. O vânătoare de ouă de Paște este perfectă pentru orice grup de vârstă. Cu toate acestea, este o idee bună să țineți cont de vârsta participanților. Copiii de vârste mai mici vor avea nevoie ca ouăle să fie ascunse în locuri în care pot ajunge cu ușurință, iar pentru copiii de vârste mijlocii cel mai adecvat ar fi, probabil, ca ouăle să fie răspândite în iarbă sau undeva în casă. Pentru copiii mai mici lăsați ouăle în locuri deschise, tufișuri, lângă trunchiuri de copaci sau pe iarbă. Pentru copiii mai mari, puneți ouă în locuri mai greu de găsit; sub pietre și în paturi de flori, în spații nu atât de vizibile. Pentru oaspeții mai în vârstă, nu trebuie să vă faceți griji atât de mult despre locul sau spațiul de ascundere a ouălor. Luați în considerare inclusiv ascunderea ouălor în copaci, tufișuri, deasupra anvelopei auto, în cutia poștală, sub sau în interiorul unor obiecte mai mari, etc.
  3. Alegeți locul (locurile) pentru vânătoarea de ouă. Poate doriți să vă centrați vânătoarea de ouă într-un singur loc sau puteți dori, la fel de bine, să planificați câteva spații separate. Spațiile separate pot fi utile în special atunci când aveți o gamă mai largă de „vânători”. În acest fel, puteți împărți grupurile de vârstă în funcție de spațiu. Dacă intenționați să organizați vânătoarea de ouă în propria curte, ar fi bine să aveți un plan de rezervă în cazul în care vremea nu ține cu dvs. Întrucât această activitate poate varia în funcție de grupa de vârstă, puteți lua în considerare și alte jocuri, cum ar fi „V-ați ascunselea”, „Rațele și vănâtorii”, „Țară, țară vrem ostași”, jocuri de cărți sau vizionarea unui film. Într-o zi foarte însorită și caldă puteți chiar asigura un spațiu mai umbros pentru copiii de vârste fragede prin plasarea unui cort în curte sau prin așezarea unei prelate între doi sau mai mulți copaci sau între structuri de beton. Vânătoarea de ouă va necesita îndepărtarea mobilierului, care ar putea sta în cale sau ar putea fi periculos. Scaune și mese cu colțuri ascuțite, cuțite, sticle și alte asemenea obiecte contondente care pot provoca cu ușurință răni sau alte daune trebuie să fie neapărat îndepărtate.
  4. Fixați nivelul câmpului de joc pentru diferitele grupe de vârstă. Când aveți o gamă largă de grupuri de vârstă care participă la aceeași vânătoare de ouă, utilizarea unor strategii bine puse la punct ar putea ajuta la păstrarea echitabilității. De exemplu, ați putea oferi grupelor de vârstă mai înaintată un start ceva mai lent decât celorlalți sau celor mai pricepuți le puteți trasa responsabilitatea de a-i instrui pe copiii. Aceste strategii sunt, de asemenea, importante pentru copiii cu nevoi speciale care ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru găsirea ouălor. De asemenea, celor cu un adevărat potențial de vânători iscusiți le puteți îngreuna misiunea, punându-i la încercare cu câteva ghicitori special formulate, care să-i „ajute” să descopere din aproape în aproape locul cu pricina.
  5. Stabiliți niște limite clare. Limita va împiedica copiii să se deplaseze prea departe în timp ce vânează râvnitele ouă. Pentru o vânătoare în aer liber, de exemplu, „granița” ar putea fi curtea din spate. Comunicați copiilor că toate ouăle sunt ascunse în curtea din spate și că nu vor găsi nimic dincolo de gard. Pentru o vânătoare în interior, puteți alege doar câteva camere în care să aibă loc vânătoarea. Asigurați-vă că toți participanții cunosc clar limitele de la începutul jocului. Acest lucru va ajuta copiii să nu se rătăcească și va asigura supravegherea și siguranța acestora.
  6. Inspectați terenul pentru viitoarea vânătoare de ouă. Pot apărea pericole, cum ar fi găuri, bolovani, gunoaie periculoase sau chiar animale, cum ar fi câinele din gospodărie, care pot afecta în mod negativ vânătoarea de ouă. Asigurați-vă că inspectați cu atenție zona, pentru a preveni orice posibil pericol.
  7. Pregătiți-vă și pentru vânători suplimentari. Acest lucru este mai puțin probabil a se întâmpla dacă aveți o vânătoare „cu circuit închis”, pentru un anumit grup, cum ar fi familia și prietenii, colegi sau vecini. Dar, chiar și la o vânătoare stabilită cu mult timp înainte, rudele pot aduce alte rude (din partea soției, de exemplu,), prietenii și colegii alți prieteni, și uite așa vă treziți cu un număr mult mai mare de oaspeți decât ați fixat. Cel mai bine este să fiți pregătiți pentru orice participant în plus, decât să aveți niște copii dezamăgiți de o vânătoare de ouă nereușită. Dacă aveți o listă de participanți, puteți anticipa că fiecare a treia persoană va aduce cel puțin un oaspete în plus planificând un număr suplimentar de ouă pentru acești potențiali participanți. De asemenea, trebuie să țineți cont de „publicitatea” și „promovarea” pe care i le faceți evenimentului organizat de dvs. Dacă ați trâmbițat în stânga și-n dreapta de două ori mai mult decât în ​​anii precedenți, atunci așteptați-vă la un număr de două ori mai mare de oaspeți. Indiferent de situație, ideal ar fi să aveți un număr de 10 – 15 ouă ascunse pentru fiecare vânător. De acest lucru nu ar trebui să vă ocupați numai dvs., ca gazdă, ci și invitații, care pot aduce coșuri cu ouă vopsite sau bomboane de ciocolată.
  8. Faceți o listă sau o hartă a locurilor în care ați ascuns ouăle. Acest lucru vă va împiedica să pierdeți ouăle prin curte sau prin casă, și vă va ajuta, de asemenea, să oferiți sugestii dacă „iscusiții” vânători întâmpină dificultăți. O listă vă va ajuta, de asemenea, să vă asigurați că ouăle sunt răspândite în zona de vânătoare, astfel încât cât mai mulți copii să aibă șansa de a găsi ouă. Dacă alegeți să faceți o hartă, aceasta nu trebuie să fie extrem de precisă. Puteți schița limita de bază și puteți utiliza forme simple pentru a reprezenta lucrurile pe lângă care ați ascuns ouăle, ca de exmplu, copaci, flori, birou, pat, canapea, bibliotecă, dulap, etc.
  9. Reciclați ouăle. Majoritatea părinților nu vor permite copiilor să ducă acasă duzina de ouă de plastic, deci dacă intenționați să le reciclați, asigurați câte o pungă pentru fiecare copil, astfel încât să puteți stoca haosul. O idee amuzantă ar fi să aveți o cutie decorată care să arate ca un iepuraș cu o gură deschisă, iar participanții să arunce ouăle goale în interior, făcând colectarea ușoară și distractivă!
  10. Decorați casa și grădina de sărbătoare și nu uitați de gustări. Pregătiți-vă de Paște decorând atât interiorul cât și exteriorul casei cu baloane colorate, coronițe, stegulețe, păsărele, iepurași, fluturi, etc. Nu trebuie să exagerați, decorând special pentru vânătoarea de ouă, dar puteți folosi o pancartă festivă cu un mesaj haios legat de evenimentul mult așteptat. În privința gustărilor, serviți băuturi răcoritoare sănătoase și hrană la minut. Consumul de alimente sănătoase este, cred, dorința fiecăruia dintre noi, mai ales pentru cei mici. În loc de sucuri acidulate și cartofi prăjiți optați pentru multe fructe, legume și sucuri proaspete, carne de pui, vită și brânzeturi. Puteți să preparați carnea la grătar sau să o fierbeți, și să oferiți platouri cu bucățele de fructe, legume, brânzeturi și deserturi sănătoase. Faceți diferite figurine cu ajutorul unor scobitori sau câteva sandviciuri sănătoase cu produse bio.

Selectarea premiilor

  1. Umpleți ouăle de plastic cu bomboane. Bomboanele mici care se potrivesc în ouăle dvs. de Paște sunt un premiu comun pentru vânătoarea de ouă. Când utilizați bomboanele ca premiu, trebuie să țineți cont de ora din zi. La prânz sau după-amiaza vremea va fi mai caldă și va duce la topirea ciocolatei. De asemenea, ar trebui să țineți cont de posibilele alergii ale invitaților.
  2. Utilizați ca premii diverse obiecte. Chiar și la magazinul din colț puteți găsi mici figurine, autocolante, tatuaje temporare sau alte jucării care se potrivesc în interiorul ouălor pe care le veți ascunde. În funcție de mărimea premiului, este posibil să includeți câteva dintre acestea în fiecare ou. Încercați să selectați premii provenite dintr-o varietate largă de produse. Dacă toate ouăle au același element, copiii pot fi dezamăgiți că nu au un premiu unic.
  3. Utilizați indicii. Aceasta este o variantă opțională a vânătorii tradiționale de ouă de Paște. Mulțimea de indicii mici poate fi dificilă și consumatoare de timp. Pentru a face acest lucru mai ușor pentru dvs., vânătoarea ar trebui să fie bazată pe indicii date unor grupuri. Un exemplu de indiciu poate părea ceva de genul: „Oului pe care îl cauți nu-i place soarele și se aseamănă cu o ghindă pe pământ”.
  4. Împărțiți premiile în funcție de dificultate. Este posibil să aveți câteva ouă care sunt foarte bine ascunse în cursul vânătorii. Pentru aceste ouă, puteți să îi oferiți căutătorului un premiu suplimentar ceva mai consistent, cum ar fi o păpușă, o mașinuță sau un bilet la film.
  5. Creșteți concurența cu câteva ouă mai speciale. Puteți să ascundeți niște ouă speciale care arată diferit de restul, cum ar fi „ouăle cu bijuterii” sau „ouăle de aur”. La începutul jocului, le puteți comunica vânătorilor că persoana cu cele mai speciale ouă va primi un premiu pe măsură. Pentru a face ca lucrurile să fie cât mai corecte și imparțiale, puteți avea diferite ouă speciale pentru diferite grupe de vârstă. Grupul de tineri ar putea găsi ouăle cu bijuterii, în timp ce grupul celor mai în vârstă ar trebui să vâneze ouăle de aur speciale. Puteți să-i surprindeți pe vânătorii de ouă cu un premiu „noroc” la sfârșitul jocului. În acest fel, puteți oferi copilului cu cel mai mare număr de ouă un premiu bonus.

Coordonarea voluntarilor

Dacă plănuiți o vânătoare de ouă de Paște de mari proporții, ar putea fi prea mult pentru o singură persoană să se ocupe de tot ceea ce implică organizarea ei. Astfel, ar fi bine să căutați voluntari printre prieteni, vecini, familie sau chiar grupurile participante. Cu puțin ajutor, veți putea coordona și executa mai bine vânătoarea de ouă. Unii oameni ar putea fi îngrijorați că li se va cere să facă prea mult. Pentru a preîntâmpina acest lucru, va trebui să fiți foarte specifici în cererea dvs. de ajutor, exprimându-vă foarte subtil pentru a nu-i speria pe potențialii doritori: „Mi-ar prinde bine puțin ajutor pentru organizarea vânătorii de ouă pentru Paște! Voi avea nevoie de tine doar o oră duminică.”

  1. Oferiți instrucțiuni clare voluntarilor. Unii voluntari pot trata vânătoarea de ouă ca fiind mai mult un eveniment social decât o responsabilitate. Fiind clari în cererile dvs., veți trimite mesajul că, dacă cei implicați nu își vor duce la îndeplinire părticica lor de responsabilitate, vânătoarea de ouă nu va fi posibilă.
  2. Comunicați în permanență cu voluntarii. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine ce trebuie încă făcut. Unele activități pot dura mai mult decât vă așteptați și verificând acest lucru împreună cu voluntarii, veți știi exact dacă cineva are nevoie sau nu de mai mult ajutor decât ați planificat inițial.
  3. Arătați-vă recunoștința. Nu trebuie să cheltuiți o mulțime de bani oferindu-le voluntarilor cadouri individuale, deși dacă ați face acest lucru, probabil veți fi apreciați și ajutați și la anul. Cu toate acestea, o simplă „mulțumire” la sfârșitul vânătorii ar trebui să fie de ajuns pentru ca voluntarii să înțeleagă că le sunteți recunoscători pentru ajutorul dat. Pentru a face voluntarii să se simtă, însă, ceva mai speciali, le puteți oferi, să zicem, un mic avantaj în timpul jocului sau o felicitare, sau de ce nu, promisiunea că îi veți ajuta și dvs. când vor organiza ei vânătoarea.

Idei creative pentru o vânătoare de succes

 Vânătoarea „înghețată” – Nu este ce ar putea părea, adică o vânătoare după mult-râvnitul preparat răcoritor, ci o altă variantă de vânătoare în care muzica să-și spună cuvântul. Pe ritmuri mai săltărețe, oamenii vor trebui să danseze și să „înghețe” atunci când muzica se oprește. Cei care nu se opresc la timp trebuie să re-ascundă oul desoperit, scăzându-le astfel șansa de câștig.

Timpul pentru rime – Ascundeți în interiorul ouălor versurile unei poezii sau câteva litere care exprimă un cuvânt, împărtășindu-le și participanților înainte de vânătoare. Când copiii vor găsi aceste ouă umplute cu litere sau cuvinte, ei vor ajuta la completarea cuvântului sau poeziei. Este o modalitate distractivă de a face ca vânătoarea să dureze ceva mai mult.

Piese de puzzle – O altă idee creativă de a face copiii să lucreze împreună este să cumpărați un puzzle, poate chiar cu o temă de Paște, și să puneți piesele în interiorul ouălor pentru a-i face pe copii să asambleze imaginea după vânătoare. Puteți folosi, cu la fel de mult succes, și piese de Lego.

În întuneric – Dacă găzduiți o vânătoare pentru adolescenți, o alternativă distractivă este de a face o vânătoare „strălucitoare” în întuneric, ascunzând ouă neon (adică fosforescente), sau care au lipite stickere decorative cu proprietăți fosforescente, și brățări strălucitoare. De asemenea, puteți cumpăra ouă care sunt făcute special pentru a străluci în întuneric.

Vânătoarea cu lanternă – O altă idee de vânătoare de noapte pentru copiii mai mari este să ascundeți ouăle (vopsindu-le în prealabil cu un spray negru pentru o provocare suplimentară) în iarbă și să îi provocați să le găsească cu ajutorul unor lanterne!

O adevărată afacere – Amestecați ouăle fierte cu ouă de plastic sau carton și oferiți premii speciale pentru ouăle reale (câte unul sau două de copil). O altă idee este de a vopsi ouăle și de a pune fiecare copil să caute o anumită culoare.

Cursa pentru ouă – Împărțiți participanții în echipe, permițând primei persoane din fiecare echipă să găsească un ou, să revină la linia de la care a plecat și să predea ștafeta persoanei următoare. Continuați până când o echipă a finalizat o provocare specificată în prealabil, cum ar fi găsirea unui anumit număr de ouă, două ouă de șase culori diferite, etc. Este nevoie de aplauze pentru coechipieri!

Oul de aur – Ascundeți un ou de Paște mai valoros, cu câțiva lei în el. Acest lucru face ca vânătoarea să fie și mai interesantă. Copiii vor iubi concurența dintre cei care va găsi primul prețiosul ou!

„Eggstravaganza” cu ouă de Paște – Umpleți fiecare ou cu o bucată de hârtie pe care să menționați o sarcină haioasă, cum ar fi interpretarea unui cântecel, un dans, numirea a trei state și capitalele lor, numărarea până la 10, jocuri de cuvinte, orice vă trece prin minte, numai distractiv și instructiv să fie! Vânătoarea de ouă poate fi perfectă pentru orice copil care învață alfabetul. Umpleți fiecare ou cu o literă diferită, apoi folosiți o planșă pentru a desena toate cele 31 de litere (inclusiv caracterele suplimentare formate prin aplicarea de diacritice – ă, â, î, ș și ț). După ce copiii colectează ouăle, dați-le misiunea de a potrivi fiecare literă cu cea desenată pe planșă. Nu uitați de premiile consistente! Scrieți câte o majusculă pe fiecare ou ascuns și apoi provocați-i pe cei mici să găsească numai ouăle care le alcătuiește numele. Este un mod distractiv și antrenant de a-și exersa ortografia în timp ce se joacă.

Vânătoare virtuală de ouă de Paște – Adoptând vânătoarea la timpurile actuale, puteți organiza și un joc online, punându-i pe toți cei părtași să facă fotografii cu spațiile din casă sau curte unde au ascuns ouăle de Paște. Apoi, pe rând, printr-un apel video, afișați imaginea și vedeți dacă cei mici pot găsi ouăle. Tot prin intermediul mijloacelor virtuale le puteți solicita celor implicați să se plimbe prin casă sau prin grădină, cu opriri în locurile cu ouă dosite, pentru a permite tuturor să vadă dacă cei mici au reușit să „depisteze” cu succes ascunzătorile.

Roluri inversate – În loc să ascundeți dvs. ouăle pe care să le găsească copiii, cereți-le celor mici să le ascundă pentru ca dvs. să le găsiți! Lăsați-i să decidă ce anume poate fi ascuns în ouă, fie că este vorba de bomboane sau de bucățele de hârtie cu îndatoriri mai haioase.

Vânătoare mai serioasă pentru adulți – Pentru că nimeni nu este prea bătrân pentru distracția vânătorii de Paște, includeți o concurență prietenească în jocul de anul acesta. Puteți face acest lucru prin câteva moduri diferite, cum ar fi stabilirea unei limite de timp și recompensarea membrului familiei care a găsit cel mai repede cele mai multe ouă. Sau, complicați lucrurile cu o cursă tip ștafetă – cereți participanților să jongleze cu un ou de Paște pe o lingură în timp ce aleargă pe gazon și înapoi. Prima persoană care termină fără a-l scăpa, desigur, va câștiga! O altă idee de care se vor bucura adulții ar fi să împrăștiați în jurul curții ouă pe care să le umpleți cu câte o rețetă culinară mai specială. Totul se va transforma rapid într-un schimb de idei și opinii pe tema bucatelor abia aflate și vă va oferi șansa de a împărtăși unele dintre felurile dvs. preferate de mâncare. Dacă găzduiți o vânătoare doar pentru fete, puteți ascunde exact elementele de care știți că se vor bucura la maxim. Mostrele gratuite de produse de înfrumusețare se potrivesc perfect în ouăle de plastic (sticluțe de parfum, pliculețe cu fonduri de ten și creme), ca de altfel și majoritatea rujurilor și a produselor cosmetice de dimensiuni reduse, special destinate călătorilor. Creați o activitate și mai distractivă de tip „2 în 1”, punând la grea încercare indulgența participanților cu jocuri gen „Adevăr sau provoare”! Cu alte cuvinte, condimentați lucrurile scriind câteva întrebări mai indiscrete pe bucăți de hârtie și umpleți ouăle de plastic. Odată ce vânătoarea s-a încheiat, puneți-i pe toți să deschidă ouăle pentru a lăsa petrecerea să înceapă cu adevărat. La fel de bine puteți proceda și cu câteva bilete de loterie sau loz în plic, oferind vânătorilor un pic mai multă adrenalină, dar și cu câteva răvașe cu mesaje motivaționale sau citate celebre, îndemnându-i să le citească în public la terminarea vânătorii.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.wikihow.com/Plan-an-Easter-Egg-Hunt

https://www.signupgenius.com/church/easter-egg-hunt-ideas.cfm

https://www.bhg.com/holidays/easter/games/easter-egg-hunt/

https://www.goodhousekeeping.com/holidays/easter-ideas/g4151/easter-egg-hunt-ideas/

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-throw-easter-egg-hunt

https://www.housebeautiful.com/entertaining/holidays-celebrations/g4187/easter-egg-hunt/?slide=13

https://www.bhg.com/holidays/easter/games/easter-egg-hunt/

https://www.thepioneerwoman.com/holidays-celebrations/g35535020/easter-egg-hunt-ideas/?slide=35