Teatrul „La Scala”, redeschis publicului cu două concerte destinate istoriei

Pe notele unui optimism prudent, Teatrul „La Scala” din Milano s-a redeschis publicului. Această redeschidere vrea să reprezinte un aer de optimism împotriva pandemiei și vine la 75 de ani de la redeschiderea după al doilea război mondial.
„La Scala” se redeschide cu două concerte extraordinare destinate să rămână în istorie. Pe data de 10 mai, corul și orchestra teatrului dirijate de Riccardo Chailly au întâmpinat din nou în sală un eveniment care dorește să sărbătorească 75 de ani de la concertul renașterii, regizat de Arturo Toscanini, pe 11 mai 1946. De aceea, evenimentul va fi difuzat pe Rai5 și în streaming pe RaiPlay. Pe 11 mai, Wiener Philharmoniker va cânta alături de Riccardo Muti, în ultimul concert al mini-turneului italian.
În aceeași zi dimineața, în foaierul teatrului, va fi dezvăluită placa dedicată primarului Antonio Greppi, care a decis să înceapă reconstrucția pornind de la cultură și care a lucrat pentru a reda viață Teatrului „La Scala” după bombardamente.
Pe lângă concertele din 10 și 11 mai, la Piermarini este programat un concert al Filarmonicii dirijat de Daniel Harding, cu public, pe 17 mai (toate biletele pentru cele trei întâlniri s-au epuizat după câteva minute de la punerea în vânzare). Restul programării este numai pentru streaming, cel puțin pentru moment, așteptând să înțelegem cum va evolua situația pandemiei.
Cu toate acestea, nu vor fi singurele oportunități de a vedea în direct corul, orchestra și corpul de balet ale Teatrului „La Scala”. Responsabilul teatrului a anunțat deja că vrea să creeze o serie de spectacole în diferite zone ale orașului Milano.

(https://it.euronews.com – 11 mai 2021)

Traducerea: Oana Avram