Proiectul de lege privind comuncaţiile 5G a fost adoptat în Camera Deputaţilor

Realizator: Proiectul de lege privind comunicaţiile 5G a fost adoptat cu majoritate de voturi în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor în forma transmisă de guvern. Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei, a susţinut că acest proiect este unul cu impact major asupra comunicaţiilor, 5G fiind cea mai avansată tehnologie în domeniu:
Sabin Sărmaş: Este un proiect care a pornit practic de la trei obiective mari: implementarea 5G în România, cel de asigurare, de securitate cibernetică a infrastructurilor critice informatice din România şi celor de comunicaţii, respectiv asigurarea printr-un act legislativ a memorandumului pe care noi ni l-am asumat, împreună cu partenerul nostru strategic, SUA. Lumea şi România implicit se îndreaptă către o lume cu adevărat conectată.
Realizator: Executivul a adoptat în luna aprilie proiectul de lege privind comunicaţiile 5G, care exclude implicit accesul la infrastructurile informatice al companiilor care pot reprezenta un risc de securitate, precum cea chineză Huawei. După votul din Camera Deputaţilor, proiectul merge la Senat, care este for decizional, transmite redactorul RRA Alina Bordeiaşu./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 mai)