(Photo by Lucas BARIOULET / AFP)

Trupa Duran Duran lansează noul single „Invisible”, primul de pe al cincisprezecelea album realizat în studio și intitulat „Future Past”, care va fi lansat în toată lumea pe 22 octombrie (Tape Modern / Bmg). Discul se mândrește cu producători, precum Erol Alkan, Giorgio Moroder și Mark Ronson și cu invitați speciali, precum chitaristul Blur Graham Coxon, fostul pianist Bowie Mike Garson și solistul Lykke Li.
Alți invitați vor fi anunțați mai târziu. „Invisible” a fost produs de Erol Alkan și Duran Duran și mixat de Mark „Spike” Stent. Videoclipul a fost creat de un A.I. (Inteligență Artificială) numit Huxley și apare înainte de spectacolul televizat la Billboard Music Awards 2021, în direct de la Londra pe 23 mai pe NBC în America de Nord.
„Arhitectura sonoră a fost întotdeauna incredibil de importantă pentru Duran Duran. Cred că cu „Invisible” am reușit cu adevărat să realiză ce ne-am dorit. Din punct de vedere sonor, este un cântec foarte neobișnuit”, povestește co-fondatorul Nick Rhodes. „Când am intrat pentru prima dată în studio la sfârșitul anului 2018, încercam să-i conving pe băieți că tot ce trebuia să facem era să scriem două sau trei piese pentru un EP. Patru zile mai târziu, cu un total de 25 de melodii puternice, mi-am dat seama că munca va fi mai lungă, dar asta a fost înainte de Covid. Deci, iată-ne în 2021 cu al 15-lea album realizat în studio. Nu spun că este epic, dar mă rog… da, o spun”, dezvăluie cântărețul Simon Le Bon. Videoclipul pentru „Invisible” este prima colaborare de acest gen între artiști în diferite planuri de existență. Huxley este un A.I. (Inteligență Artificială) a cărei „minte” a fost concepută pe baza a ceea ce știm despre funcționarea proceselor cognitive și emoționale ale ființelor umane./oavram
https://www.ansa.it