Datele dezvăluie că rata infecțiilor ar putea fi mai ridicată în România

EURACTIV (Belgia), 26 mai 2021 – E posibil ca până la 6 milioane de români să fi fost bolnavi de Covid-19 de la începutul pandemiei, a declarat marți șeful campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, cu mult mai mult față de cifrele oficiale, care indică puțin peste 1 milion.
„E foarte probabil ca de două până la cinci ori mai mulți oameni să fi fost infectați la un moment dat cu SARS-CoV-2 față de numărul pacienților diagnosticați și raportați”, a declarat Gheorghiță, precizând că acest fapt contribuie la imunitatea de turmă care a dus la o evoluție favorabilă a pandemiei în România în ultimele săptămâni.
În plus, cum peste 4 milioane de oameni au primit deja măcar o doză de vaccin de la începutul campaniei, e posibil ca până la 8-9 milioane de români să aibă un grad sau altul de imunitate, a declarat Gheorghiță.
Conform lui Gheorghiță, acestui „grad anume de imunitate de turmă” i se datorează situația epidemiologică bună. Numărul de decese asociate Covid-19 a depășit marți în România pragul de 30.000.
Articol de Bogdan Neagu (EURACTIV.ro)

Data reveals infection rate could be higher in Romania

Traducere: Andrei Suba